|

WhatsApp’ta para transferi dönemi başlıyor

Facebook'un bünyesinde bulunan dünyanın anlık mesajlaşma uygulaması devi WhatsApp'a yepyeni bir özellik geliyor. Bu özellik sayesinde WhatsApp kullanıcıları birbirlerine kısa mesaj gönderir gibi para transferi yapabilecek.

Yeni Şafak
14:00 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 14:06 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
WhatsApp'ta her gün milyarlarca fotoğraf, video ve GIF paylaşımı yapılıyor.
WhatsApp'ta her gün milyarlarca fotoğraf, video ve GIF paylaşımı yapılıyor.

Dünyanın en büyük mesajlaşma platformu WhatsApp’a son dönemde birçok yenilik geldiğini görüyoruz. Görüntülü konuşma, GIF paylaşma, 24 saatte silinen görüntülü durum özelliği bunlardan sadece birkaçı…

Anlaşılan o ki Facebook, WhatsApp’a yeni özellikler getirmeye son vermeyecek. Hindistan’daki yerel haber kaynaklarının ifadelerine göre WhatsApp’ta çok yakında para transferi dönemi başlıyor. Bu özellik sayesinde WhatsApp kullanıcıları, anlaşmalı banka hesaplarını uygulama ile entegre ederek para transferi sağlayabilecek. Sistem geliştiği ve yaygınlaştığı takdirde bir kişiye para göndermek artık bir kısa mesaj kadar kolay olacak.

Söz konusu özelliğin ilk etapta Hindistan’da faaliyete girmesi bekleniyor. WhatsApp üzerinden para transferi müjdesi henüz resmi olarak açıklanmasa da, 6 ay içinde kullanıma hazır hale geleceği ifade ediliyor.

Kullanım yeri olarak ilk Hindistan’ın seçilmesi ise ülkede 200 milyon aktif WhatsApp kullanıcısının bulunması ve bu hizmetin başka şirketler tarafından uygulanıyor olması. Örnek olarak Truecaller’ın ICICI Bank ile yaptığı anlaşma gösteriliyor.

Tabii göz önünde bulundurulması gereken en önemli konu ise güvenlik. Zira en ufak bir güvenlik zafiyeti, kullanıcıların toplamda milyonlarca dolar para kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle WhatsApp’ın bu hizmeti yayına alması epey uğraştıracak gibi görünüyor.

#WhatsApp
#Para transferi
7 yıl önce