|

WhatsApp'ta tepki çeken yenilik

Geçtiğimiz haftalarda yayınladığı güncellemeyle yeni nesil 'durum' özelliğini kullanıcılarıyla paylaşan WhatsApp, yepyeni bir özellik için test çalışmalarına başladı. Cep telefonlarına her gün gelen rahatsız edici reklam mesajların, 'İşletmeler için WhatsApp' sistemiyle birlikte WhatsApp üzerinden geleceği ifade ediliyor.

Yeni Şafak
15:24 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:25 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden her gün milyarlarca mesaj, fotoğraf ve video paylaşılıyor.
Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden her gün milyarlarca mesaj, fotoğraf ve video paylaşılıyor.

3 yıl önce Facebook tarafından 19 milyar dolar karşılığında satın alınan dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp'a yeni bir özellik geliyor: WhatsApp for Business.



Bildiğimiz üzere WhatsApp ilk etapta kullanıcılarından yıllık olarak 0,99 dolar kullanım ücreti alıyordu. Daha sonra Facebook bünyesine geçince bu ücret kaldırıldı. Fakat WhatsApp bu kez kurumsal hesap sistemini devreye alarak çok daha fazla gelir elde etmeyi hedefliyor.



Reuters'da yer alana habere göre şirket, işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle doğrudan iletişime geçebileceği bir sistemin testine başladı. Bu yeni özelliğin 'İşletmeler için WhatsApp' adı altında Hindistan'da test kullanımına başladığı ifade ediliyor.




Peki, yeni özellik neler getirecek?


SMS'i tahtından indiren WhatsApp, anlaşılan o ki kurumsal içerikli mesajları da kendi bünyesine çekecek. Yani çok yakın zamanda WhatsApp üzerinden istenmeyen mesajlar alabiliriz. Her gün telefonlarımıza banka, restoran, hazır gıda, giyim markası vb. işletmelerden gelen mesajlar, WhatsApp'ın bu yeniliği sayesinde WhatsApp üzerinden gelmiş olacak.



Bu sistem sayesinde WhatsApp'ın gelirini katlayacağı aşikar. Zira 'İşletmeler için WhatsApp' sistemine giriş yapmak için işletmelerin bir ücret ödemesi söz konusu.



Her halükarda bu gelişmeden WhatsApp kullanıcıları rahatsız olacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenlemeyle bu tür rahatsız edici istenmeyen mesajların engellenmesinin önü açılmıştı. Bu mesajların WhatsApp'a taşınması, işi ayrı bir boyuta götürecektir.





#WhatsApp
#İşletme
#Facebook
7 yıl önce