|

Windows 10'un kilidi Samsung ile açılabilecek

Samsung'un uzun zamandır kullandığı, cihazlar arası akış özelliği sunan Flow uygulaması, yeni güncellemeyle birlikte Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlara da geliyor. Böylece bilgisayar kullanıcıları kilit ekranını, Samsung telefonun parmak izi tarayıcısıyla açabilecek.

Yeni Şafak
12:17 - 22/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:18 - 22/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Samsung'un yaklaşık 3 yıldır kullandığı Flow uygulaması, Samsung markalı cihazlar arasında akış sağlıyor.
Samsung'un yaklaşık 3 yıldır kullandığı Flow uygulaması, Samsung markalı cihazlar arasında akış sağlıyor.

Özellikle işyerlerinde küçük bir iş için dahi olsa bilgisayar başından kalkarken genellikle bilgisayar kilitlenir ve geri dönüldüğünde şifreyi girerek tekrar kilit ekranı açılır. Gün içinde bu işlem sık sık tekrarlandığında can sıkıcı olabiliyor. Hele ki şifre uzunsa tam bir çileye dönüşüyor.



İşte Microsoft bu sorunun bir nebze önüne geçebilmek için Samsung'la anlaşma yaptı ve Flow uygulamasını Windows 10 için uygulamaya karar verdi.





Yukarıdaki videoda gördüğümüz üzere Samsung, birkaç yıldır Flow uygulamasını kullanıyor. Bu uygulama esasında Samsung cihazlar arasında bir akış sağlıyor (Flow'un Türkçe karşılığı da akış olarak biliniyor) ve Samsung markalı akıllı telefon, tablet, akıllı saat ve televizyon gibi cihazlar arasında senkronizasyon oluşturuyor.



Android Police'in haberine göre Microsoft, Windows 10 için nisan ayının ilk günlerinde bir güncelleme yayınlayacak. Bu güncelleme Samsung Flow uygulamasını içerecek. Bu program sayesinde Samsung akıllı telefon kullanıcıları, telefondaki parmak izi tarayıcısını kullanarak bilgisayarın kilit ekranını açabilecek. Böylece bilgisayarın kilit ekranını açarken şifre girmek yerine tıpkı akıllı telefonu açıyormuş gibi parmak izini okutmak yeterli olacak.



Samsung Flow uygulamasının uyumlu olduğu telefon listesi şu şekilde:



  • > Galaxy A5, A7 (2016)
  • > Galaxy A5, A7 (2017)
  • > Galaxy Note 5
  • > Galaxy S6, S6 edge, S6 edge Plus
  • > Galaxy S7, S7 edge

#Samsung
#Flow
#Windows 10
7 yıl önce