|

WPA2 protokolü ihlal edildi: Wi-Fi ağları savunmasız

Tüm cihazların Wi-Fi güvenliği için kullanılan WPA2 protokolü araştırmalara göre ihlal edildi. Araştırmacılar Wi-Fİ güvenliğindeki sorunlardan faydalanan KRACK adlı yeni bir açığın detaylarını açıkladı.

Yeni Şafak
16:50 - 16/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:55 - 16/10/2017 Pazartesi
Diğer
Araştırmacılar, bu güvenlik açığının tüm Android cihazlarının yüzde 41'ini etkilediğini söylüyor.
Araştırmacılar, bu güvenlik açığının tüm Android cihazlarının yüzde 41'ini etkilediğini söylüyor.

İnternete bağlanabilen cihazlarda kablosuz ağ için Wi-Fi güvenliğinde kullanılan WPA2(Wi-Fi Korumalı Erişim) protokolünün kırıldığı yönünde bir açıklama yapıldı. Ciddi bir güvenlik açığı olarak belirtilen bu durum, saldırganların bilgisayar ve kablosuz ağ noktaları arasındaki trafiği gözetleyebilmesine izin veriyor.

Ars Technica tarafından paylaşılan açık, WPA2 güvenlik protokolündeki yönetim açıklarından faydalanıyor. Araştırmacılar, ‘cihazınız Wi-Fi desteğine sahipse, muhtemelen bu açığa sahip’ diyor.

  • Araştırmacılar, açığın son derece yıkıcı bir türevinin tüm Android cihazlarının yüzde 41'ini etkilediğini söylüyor. Kullanıcılara önerilen ise onarım yayınlandığında, tüm Wi-Fi istemcilerini güncellemek ve bu tarihe kadar WPA2'yi kullanmaya devam etmek (WPA1'de açıktan etkileniyor ve WEP güvenliği bundan da kötü).

Ancak şunu belirtmek gerekirse son kullanıcı bundan şimdilik çok fazla etkilenmeyecek. Çünkü ağınıza erişmek isteyen kişinin fiziksel olarak ağınızın kapsama alanında olması gerekiyor. Bu güvenlik açığı nedeniyle işletmeler ve devlet kurumları büyük risk taşıyor.

#Wi-Fi
#İnternet
#Güvenlik
6 yıl önce