|

Yeni Audi Q5 Türkiye’de satışa çıktı

Alman otomobil devi Audi’nin dünya çapında en çok atan SUV modeli olan Q5, makyajlanmış haliyle Türkiye’de satışa çıktı. Klasik tasarımı, Audi’nin 4 çeker sistemi quattro ve üst düzey multimedya sistemiyle satışa sunulan Q5, orta sınıf SUV severlerin yine ilk tercihlerinden biri olacak.

Yeni Şafak
13:20 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:49 - 21/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Audi Q5, Türkiye'de D Segmenti SUV kategorisinde her yıl ortalama 500 adet satış yapıyor.
Audi Q5, Türkiye'de D Segmenti SUV kategorisinde her yıl ortalama 500 adet satış yapıyor.

Üretildiği 2008'den bu yana kendi sınıfının en çok satan SUV modeli olan Audi Q5, makyajlanan modeliyle Türkiye'de satışa sunuldu.



Audi'nin kendine has ileri teknolojiye sahip diferansiyel sistemi quattro, eskisine göre daha verimli motor, uyarlanabilir amortisörlere sahip havalı süspansiyon, zengin mutimedya sistemleri ve sürüş destek sistemleri ile öne çıkan yeni Q5, 2.0 TDI 190 hp quattro motor seçeneğiyle Türkiye'de satışa çıktı.







Audi Q5'in yenilenmiş modelinde, Dynamic, Sport ve Design olmak üzere 3 farklı donanım paketi bulunuyor. Daha alçak tasarlanan ön bölümü yatay çizgilerle keskinleştirilen yeni Q5, eski nesline göre daha sportif ve maskülen bir görüntü çiziyor. Audi Single Frame olarak bilinen kalın alüminyum çerçeveyle belirginleştirilmiş ve ön farlara kadar uzanan tek çerçeveli ızgara, aerodinamik tasarımlı ön bölümü daha agresif bir görüntüye kavuşturuyor.





4,66 metre uzunluğa, 1,89 metre genişliğe, 1,66 metre yüksekliğe ve 2,82 metre dingil mesafesine sahip yeni Audi Q5, selefinden biraz daha büyük. Boyut artışına rağmen yeni nesilde kullanılan çelik - alüminyum karışımı gövde, aracın önceki nesle göre 90 kg daha hafif olmasını sağlıyor.



Yeni Q5, geniş iç hacmi ve koltuk aralıklarıyla beş kişinin rahat bir yolculuk yapmasına imkan sağlıyor. 10 lt. artan bagaj hacmi, arka koltukların kullanım şekline bağlı olarak 550 lt ile 610 lt arasında değişen bir değere ulaşırken, arka koltukların katlanmasıyla 1.550 litreye kadar çıkabiliyor.




Audi'nin ek donanım seçeneği olarak sunduğu Audi Sanal Kokpiti, yüksek çözünürlüklü 12,3 inçlik ekranıyla mutimedya keyfi yaşatırken navigasyon ekranından seçilecek modlarla araç hakkında bilgiler ön cama yansıtılabiliyor. Audi Multimedya Ara yüzü ünitesi vites koluna yerleştirilirken direksiyonda bulunan sesli komut sistemi sürücüye multimedya işlemleri sırasında kolaylık sağlıyor.







Uyarlanabilir hız sabitleyici aktif olduğunda devreye giren ve navigasyonla beraber çalışan öngörülü verimlilik asistanı, yüzde 10'a varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca uyarlanabilir hız sabitleyici, yoğun trafikte sürüşü kısmen ele alıyor ve sürücünün rahat etmesini sağlıyor. Bununla birlikte, araçta bulunan Audi Aktif Şerit Takip Asistanı sürücüyü aracın istem dışı olarak şerit dışına çıkmaması için uyarıyor. Mesafe Takip Uyarı sistemi ise güvenli takip mesafesi korunmadığı anlarda sürücüye uyarılarda bulunuyor.



Araçta standart olarak sunulan Pre-sense Şehir güvenlik sistemi, 85 km/s hıza kadar olan sürüşlerde aracın önündeki yaya ve araçları gözlemliyor. Sistem bunun için ön cama entegre edilen ve 100 metre kadar görüş alanına sahip olan kamerayı kullanıyor. Olası bir çarpışmayı algılayan sistem, sürücüyü kademeli olarak uyarıyor ve gerektiğinde fren yaparak aracı durduruyor.






Yenilenmiş Audi Q5'te sunulan bir diğer asistan olan Yoğun Trafik Asistanı, otonom yani sürücüsüz sürüşün ilk örneklerini sunuyor. Uygun olduğunda Yoğun Trafik Asistanı direksiyonun kontrolünü kısmen üstleniyor ve radarlardan aldığı verileri, dikiz aynasına entegre edilmiş olan kamerasından topladığı verilerle birleştirerek öndeki araçların hareketlerini takip ederek aracın trafik seyrine uygun şekilde devam etmesini sağlıyor.



Dönüş Asistanı, Arka Çapraz Asistanı ve Engel Aşma Asistanı gibi güvenlik destek sistemlerini de bünyesinde bulundan yeni Audi Q5, yenilenmiş kasası, üst düzey güvenlik ve yardım sistemleri, zenginleştirilmiş multimedya sistemleriyle 2.0 TDI 190 hp quattro motor seçeneğiyle Türkiye'de satışa çıktı. Aracın standart donanımlarla satış fiyatı ise 367.324 tl.

















#Audi
#Q5
#Quattro
7 yıl önce