|

Yeni iPhone’un işlemcisini Samsung üretecek

Akıllı telefon sektörünün iki büyük ismi Apple ve Samsung, işlemci üretimi konusunda yeniden anlaşmaya vardı. 2018 itibarıyla yeni iPhone'ların işlemcisi Samsung ve TSMC tarafından üretilecek.

Yeni Şafak
15:52 - 20/07/2017 الخميس
Yeni Şafak
Akıllı telefon piyasasına dair yapılan araştırmalarına göre Apple ve Samsung’un pazar payı neredeyse yüzde 50’yi oluşturuyor.
Akıllı telefon piyasasına dair yapılan araştırmalarına göre Apple ve Samsung’un pazar payı neredeyse yüzde 50’yi oluşturuyor.

Akıllı telefon denince herkesin aklına birçok marka gelir. Fakat hem ülkemizde hem de dünyada en çok satan markaların başında Apple ve Samsung geliyor. İstatistikler de bunu gösteriyor. Akıllı telefon piyasasına dair yapılan araştırmalarına göre Apple ve Samsung’un pazar payı neredeyse yüzde 50’yi oluşturuyor. Hal böyle olunca iki marka arasında üstünlük rekabeti de kaçınılmaz oluyor.

Gelgelelim bu rekabet, iki teknoloji devinin kurumsal bir şirket olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bildiğimiz üzere Apple ve Samsung, geçtiğimiz yıllarda üretim anlaşması yapmıştı. Apple’ın tasarladığı işlemciler, TSMC ve Samsung tarafından üretiliyordu. Apple sonrasında bu anlaşmadan vazgeçti ve A10 Fusion işlemciyi sadece TSMC’ye ürettirme kararı aldı.

The Investor’e göre Apple, Samsung ile yeniden anlaşmaya vardı. Bu anlaşmaya göre 2018 yılı itibarıyla yeni iPhone’ların işlemcisinin Samsung tarafından üretileceği ifade ediliyor. Tabii TSMC ile olan anlaşma da devam edecek. Yani önceki modellerde olduğu gibi bir performans farkı olması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda üretilen iPhone’larda bir performans farkı olduğu ifade ediliyordu. TSMC’nin ürettiği işlemcilerin, Samsung’un ürettiklerine göre daha güçsüz olduğu şikayetleri yapılıyordu. Bu anlaşma ile geçmiş yıllarda yapılan eleştiriler yeniden canlanabilir.

Diğer taraftan bildiğimiz üzere Apple’ın Samsung ile OLED panel anlaşması da bulunuyor. Bu anlaşmalar gösteriyor ki, yeni iPhone’ların satışı arttıkça Samsung da daha fazla kazanacak.

#Apple
#Samsung
#iPhone
٪d سنوات قبل