|

Yenilenmiş 3310'un ön siparişleri durduruldu

HMD Global bünyesinde üretilen yenilenmiş Nokia 3310’un ön siparişleri durduruldu. Söz konusu iptale ise firmanın aldığı yeni karar ve gösterilen yoğun talebin neden olduğu ifade ediliyor.

Yeni Şafak
12:04 - 12/05/2017 Friday
Güncelleme: 14:01 - 12/05/2017 Friday
Yeni Şafak
Cihaza sahip olmak isteyenler ön kayıt yaptıracak
Cihaza sahip olmak isteyenler ön kayıt yaptıracak

Geçtiğimiz şubat ayında düzenlenen MWC 2017 Fuarı'nda yenilenmiş Nokia 3310’un tanıtımı gerçekleştirildi. Pazara sunulması beklenen cihazda bazı aksaklık oluşsa da firma var gücü ile müşterilerinin talebini karşılamak üzere çalışmalarına hız vermiş durumda ve ön sipariş sürecini yakından takip etmekte.

Lakin HMD Global yenilenmiş olan Nokia 3310’a olan talep ve tüm modelleri global ve eş zamanlı olarak satışa sunma kararı satış tarihinin ertelenmesine ve ön sipariş sürecinin iptal olmasına neden oldu. Bu aksamadan ötürü bazı perakendeciler ön sipariş sisteminden iptal ederek ön kayıt sistemine geçme kararı aldı. Yani satın almak isteyen Nokia severler bedelini ödeyerek ön sipariş vermek yerine, bedelini ödemeden ön kayıt yaptıracak ve telefon geldiğinde ilk sıralardan ücreti karşılığında cihazına sahip olacak.

Söz konusu sistemsel değişikliğin nedeni firmanın talepleri yetiştirememesi olarak görünüyor. Ayrıca tüm modelleri aynı anda global olarak pazara sunmak istemesi, sorunun en önemli nedeni olduğu ifade ediliyor. HMD Global’de zaten yeni Nokia 3310’dan talebi karşılayacak miktarda bulunmadığını dile getiriyor.

Son olarak önümüzdeki süreçte sıkı bir çalışmadan geçecek firma, 24 Mayıs'ta İngiltere, 26 Mayıs'ta Almanya ve 5 Haziran’da da Hollanda ve Belçika'da yenilenmiş Nokia 3310’u satışa sunmayı planlıyor.

#Nokia
#3310
#HMD Global
7 years ago