|

Yerli İHA Bayraktar TB2’ler TSK’ya teslim edildi

Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada, 6 adet yerli İHA Bayraktar TB2'nin test kontrollerinin başarıyla gerçekleştiğini ve TSK'ya teslim edildiğinin müjdesini verdi.

Yeni Şafak
12:45 - 15/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:55 - 15/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB2, terörle mücadelede önemli rol oynuyor.
İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB2, terörle mücadelede önemli rol oynuyor.

Tanıtıldığı günden bu yana terör örgütlerinin kabusu haline gelen yerli İHA Bayraktar TB2’lerin TSK’ya teslimi devam ediyor.

Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter adresi üzerinden 6 yeni Bayraktar TB2’nin testlerinin başarıyla tamamlandığını açıkladı. 6 yeni yerli İHA, görev yapmak üzere TSK’ya teslim edildi.


Konuyla alakalı geçtiğimiz günlerde de Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da açıklama yapmıştı. Bakan Işık, 6 Bayraktar İHA’nın bölgeye gitmek için hazır olduğu ifade etmişti:

  • "6 Bayraktar İHA bölgeye yola çıkmak üzere. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Türk mühendislerin ürünü Hürkuş'u da silahlandırmıştık. Testleri başarıyla tamamlandı. Haziran ayı sonunda da silahlı Hürkuş teröristin korkulu rüyası olacak. Savunma sanayimizde yaptığımız yerli ve milli çalışmalarla büyük bir özveriyle görev yapan askerlerimizi desteklemeye devam edeceğiz."
Bayraktar TB2’nin teknik özellikleri şu şekilde:

#Baykar
#Bayraktar İHA
#TB2
#Selçuk Bayraktar
7 yıl önce