|

Yılın teknoloji modası görücüde

Dünyanın en büyük mobil teknoloji markalarını bir araya getiren Mobil Dünya Kongresi 2017 (MWC17) Barcelona’da başladı. 11’i Türk olmak üzere 2 bin 600 firmanın katıldığı MWC17’de akıllı telefonlar her zamanki gibi en yoğun ilgiyi topladı. VR gözlükler ve akıllı yaşam sistemlerine yönelik uygulamaların da bu yıla damgasını vurması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 02:48 - 28/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Mobil Dünya Kongresi 2017
Mobil Dünya Kongresi 2017

Teknoloji dünyasının en önemli etkinliklerinden “Mobil Dünya Kongresi” (MWC17), dün İspanya'nın Barcelona kentinde başladı. Kongrede özellikle akıllı cep telefonu pazarının lokomotifi dev markalar bu yıl tüketicilerine sunacakları yeni ürünleriyle her zamanki gibi yoğun ilgi aldı. Yine dizüstü bilgisayarlardan tabletlere, VR gözlüklerden akıllı iş ve yaşam sistemlerine yönelik uygulamalara kadar birbirinden farklı yeni teknolojiler MWC17'de görücüye çıktı. 11'i Türkiye'den 2 bin 200 firmanın katıldığı kongrenin resmi açılışı ise İspanya Kralı 6. Felipe tarafından yapıldı.



İLK TÜRK GİRİŞİMCİ MWC17'DE


Kongrede özellikle Samsung, Huawei, LG, Nokia, Sony, ZTE ve Lenovo-Motorola'nın yeni ürünleri ziyaretçi akınına uğrarken, Vestel Venus ve General Mobile da yeni akıllı telefonlarıyla MWC17'de stand açan Türk markaları oldu. Samsung, ise global ölçekte bu yıl ilk kez bir Türk start-up girişimci ürünü olan Pisano'nun da kendi standında tanıtımı yaptı. Pisano, müşteri geri bildirimine yönelik interaktif kararları derleyen ve analiz eden bir sistem üzerine hizmet veriyor.



100 BİN KATILIMCIDAN 460 MİLYON AVRO


Perşembe günü sona erecek kongreyi 100 binden fazla profesyonel katılımcının ziyaret etmesi bekleniyor. Kongre nedeniyle Barcelona'daki oteller tam kapasiteyle çalışırken kongrenin kente sağlayacağı ekonomik katkının 460 milyon avroyu bulacağı tahmin ediliyor.


#Barcelona
#Teknoloji
7 yıl önce