|

Yine başka bahara kaldı

Ekran altına yerleştirilmiş parmak izi okuyucu ile oldukça iddialı olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, söz konusu teknolojiyi yeniden ertelemek zorunda kaldı. Ekran parlaklığı dengesini bozduğu ifade edilen teknolojinin ise Samsung Galaxy S9’da kullanılacağı ifade ediliyor.

Yeni Şafak ve
11:58 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:03 - 19/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un Note 8 modeli ile kullanıcılarına sunması beklenen ekran altına yerleştirilmiş parmak izi okuyucu, firmaya yakın kaynaklara göre Galaxy S9'a ertelendi
Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un Note 8 modeli ile kullanıcılarına sunması beklenen ekran altına yerleştirilmiş parmak izi okuyucu, firmaya yakın kaynaklara göre Galaxy S9'a ertelendi

Ekran kasa oranı genişleten telefon üreticileri, cihazlarında full ekran tasarımına geçebilmek için büyük bir atılım sergiledi. Fakat ön tarafı full ekranla kaplı cihazlar dezavantajları da beraberinde getirdi. Bu sorunların başını da home butonu çekti.

Büyüyen ekranlar cihazların ön kısmında yer alan home butonunun olduğu yere taşması sonucu kaldırılmak zorunda kaldı. Zira kalkan home butonu ile tüm kullanıcıların ilgi ile kullandığı parmak izi okuyucuda beraberinde kaldırılmak zorunda kaldı. Cihazlarda yaşanan bu durumu ortadan kaldırmak isteyen teknoloji devler parmak izi okuyucuyu cihazın arkasına yerleştirdi. Lakin kullanıcılar tarafından kullanışlı olmadığı gerekçesi ile tepki gördü.

OLED ekran teknolojisinin avantajlarını kullanmak isteyen birçok teknoloji üreticisi, parmak izi okuyucusunu ekranın altına yerleştirme kararı aldı. Mobil cihaz kullanıcılarının merakla beklediği teknolojiye en yakın görülen teknoloji devi Samsung’da bu teknolojiyi bir sene erteleyince ertelenme sebebi merak konusu olmaya başladı.

Samsung’un yakın kaynaklarının açıkladığı bilgiye göre ise bu teknolojinin Berlin’de gerçekleştirilecek IFA konferansında tanıtılması beklenen Note 8’de yer almayacağı yönünde. Söz konusu duruma sebep olarak ise ekrandaki parmak izi okuyucunun olduğu bölgede parlaklığın diğer kısımlara göre daha fazla olması olarak açıklanıyor. Yani firma ekranın altına parmak izi okuyucuyu yerleştirmeyi başarmış. Lakin ekran parlaklık stabilizasyon sorununu ayarlayamadığı için beklenen teknolojiyi Galaxy S9’a ertelemek zorunda kalmış.

Yalnız Çini telefon üreticisi Oppo’nun yeni tanıtacağı cihazı X9 Plus modelinde parmak izi okuyucusunu ekranın altına yerleştirebildiği söyleniyor. Şayet Çinli firma söz konusu teknolojiyi yerleştirmeyi başarmışsa, yine bir başka Çinli firma Xiaomi’nin full ekran teknolojisi ile dünya devlerine verdiği ders gibi adeta bu iş böyle yapılır dercesine ders vermiş olacak.

#Samsung
#parmak izi okuyucu
#Galaxy S9
7 yıl önce