|

Yurtdışından iPhone ve iPad alacaklara kötü haber

Ülkemizdeki yüksek vergi oranları nedeniyle yurtdışından satın alınan SIM kart destekli Apple ürünleri için kötü haber geldi. Yurtdışından alınan iPhone ve iPad’lerin garantisi Türkiye’de geçerli sayılmayacak.

Yeni Şafak
11:39 - 11/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:17 - 11/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Yurtdışından alınan iPhone'lar dünyanın her yerinde 1 yıllık global garanti kapsamında yer alıyordu.
Yurtdışından alınan iPhone'lar dünyanın her yerinde 1 yıllık global garanti kapsamında yer alıyordu.

Yurtdışından daha ekonomik fiyatlarla alınabilinen iPhone ve iPad gibi Apple ürünlerinin garanti koşullarında Apple, önemli bir değişiklik yaptı. Bugüne kadar yurtdışından iPhone veya iPad aldığınızda, 1 yıllık global garanti sayesinde Türkiye'de garanti kapsamında onarım veya değişim yapılabiliyordu. Ancak, Türkiye'deki global garanti geçerliliği ile ilgili çok sıcak bir gelişme oldu.



Edinilen bilgiye göre yurtdışından getirilen SIM kart destekli Apple ürünler ülkemizde garanti kapsamı dışında sayılacak. Bir başka deyişle, satın aldığınız veya bir tanıdığınız vasıtasıyla yurtdışından getirttiğiniz iPad ve iPhone'larda herhangi bir sorun olması durumunda garanti kapsamında tamir edilmeyecek ve parça değişimi yapılmayacak. Yapılan değişiklikle, Apple ürünlerinin tamir masrafını kullanıcılar artık ceplerinden ödeyecek.



Ayrıca diğer önemli bir gelişme de cihazını Türkiye'den alıp yurtdışında değiştiren tüketicileri ilgilendiriyor. Türkiye'den alınan iPhone veya iPad yurtdışında Apple tarafından değiştirildiyse, yeni cihazın garantisinin devam etmesi için mutlaka BTK kaydının yapılmış olması gerekecek.



Bu uygulamanın yurtdışından cihaz alınmasının önüne geçmek için yapıldığı düşünülürken konuyla ilgili Apple Türkiye'nin çok yakın zamanda resmi bir açıklama yapması bekleniyor.







#iPhone
#ipad
#Apple
7 yıl önce