|

Zorlu, Toshiba için teklif verecek

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Toshiba TV biriminin satışında Vestel'in adının geçmesine ilişkin, "Görüşmeler devam ediyor. Bu önümüzdeki ay içerisinde teklifleri vereceğiz. İnşallah nasip olur. Sayın bakanımız da 'marka desteklerimiz var' dedi. Devlet de, hükümet de bize destek olursa dünya markasını satın alacağız." dedi.

Yeni Şafak
14:17 - 18/05/2017 الخميس
Güncelleme: 14:23 - 18/05/2017 الخميس
AA
Japon teknoloji devi Toshiba'nın TV departmanı satışa sunuluyor.
Japon teknoloji devi Toshiba'nın TV departmanı satışa sunuluyor.

Zorlu, Vestel'in Toshiba TV biriminin satışını değerlendirme aşamasında olduğuna ve şirketin büyüme stratejisi doğrultusunda görüşmelerde bulunduğuna ilişkin Vestel Şirketler Grubu'nun yaptığı açıklama ile ilgili soruları yanıtladı.

  • "Bu önümüzdeki ay içerisinde teklifleri vereceğiz. İnşallah nasip olur. Sayın bakanımız da 'marka desteklerimiz var' dedi. Devlet de, hükümet de bize destek olursa dünya markasını satın alacağız. Marka olmak kolay bir olay değil. Ama bugün Çin, şu anda çok büyük destekleme yapıyor. 3 milyar dolar, 2 milyar dolar veriyor, bir markayı ya da onun fabrikalarını satın alıyor. Bizim de bunu yapmamız lazım. Koşmak için bazı hazır şeyleri kapmamız lazım."

Yurt dışında fabrika kurma planları olup olmadığına ilişkin soru üzerine Zorlu, birinci önceliklerinin Türkiye olduğunu ancak köprü ayaklarının olabileceğini ifade ederek, "Uzak Doğu'da korumacılık var. Korumacılığın önüne geçmek için orada köprü ayakları olabilir. Ama birinci önceliğimiz ülkemizde fabrikalar kurmak." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesinden sonra, yaptığı "Grup olarak, orta ve uzun vadede üretim tesislerimizi Doğu ve Güneydoğu'ya taşımayı düşünebiliriz" açıklamasının hatırlatılması üzerine Zorlu, "Bir fizibilite hazırladık. Bunu ilgililere sunacağız. Eğer bizim için fizibil olursa Doğu'da, Güneydoğu'da fabrika kurmamak için bir neden görmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Karayel İHA devam ediyor

Diğer taraftan Zorlu, Karayel İnsansız Hava Aracı'nın Doğu'da uçmaya devam ettiğini, bu alanda ihracata başlayacaklarını ifade ederek, Orta Doğu pazarına ihracat yapmayı planladıklarını kaydetti. Zorlu, Karayel'de bu yıl ihracata başlayıp başlamayacakları sorusuna, "İnşallah." yanıtını verdi.

#Zorlu
#Vestel
#Toshiba
٪d سنوات قبل