|

Zuckerberg'in laptopunda dikkat çeken detay

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in kullandığı dizüstü bilgisayar görüntülendi. Söz konusu laptopa dair ilginç detaylar ortaya çıktı.

Yeni Şafak
15:23 - 22/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:23 - 22/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Mark Zuckerberg'in, laptopunda bulunan kamera ve mikrofonun bantla kapatıldığı ortaya çıktı.
Mark Zuckerberg'in, laptopunda bulunan kamera ve mikrofonun bantla kapatıldığı ortaya çıktı.

Bildiğimiz üzere günümüzde kullanılan dizüstü bilgisayarların büyük çoğunluğunda kamera ve mikrofon bulunuyor. Güvenlik endişesi duyan bazı kişiler, özel görüntülerinin alınmaması için bu kameraları bantla kapatmayı tercih ediyor. Kimileri bunu paranoyaklık olarak değerlendiriyor, kimileri ise sürekli artan hacker olaylarından dolayı bu kişilere hak veriyor.



Güvenlik endişesi nedeniyle kamerasını bantlayan kişilerden birisi de sosyal medya devi Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg. Instagram'ın 500 milyon kullanıcı sayısını aşmasını kutlayan Zuckerberg yeni bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta çalışma ortamına dair detaylar göze çarpıyor.





Fotoğrafı yaklaştırıp baktığımızda Mark Zuckerberg'in kullandığı laptopun kamerasının bantla kapatıldığını görüyoruz. Aynı şekilde mikrofon kısmı da siyah bir bantla kapatılmış. Mail uygulaması olarak ise güvenliğiyle dikkat çeken Thunderbird tercih edilmiş.



Fotoğraftan anladığımız kadarıyla Mark Zuckerberg siber saldırılara karşı güvenliğini üst düzeyde tutuyor. Aslında bu konuda kendisine hak vermiyor değiliz. Zira kendisi, 1.6 milyar kullanıcısı olan bir sosyal medya platformunun başında olduğu için, bu tür saldırılar karşısında açık hedef konumunda bulunuyor. Ayrıca Zuckerberg'in geçtiğimiz haftalarda Twitter ve Pinterest gibi farklı ağlardaki hesapları hacklenmişti. Yani bu konuda ekstra güvenlik önlemleri alması son derece doğal.



#Mark Zuckerberg laptopu
#Güvenlik önlemi
#Siber saldırı
8 yıl önce