|

Tel Hamis Tugayları Bahoz Erdal’ı öldürdü! Bahoz Erdal kimdir?

Tel Hamis Tugayları Bahoz Erdal’ı öldürdü. PKK’nın elebaşları arasında yer alan ve birçok kanlı eyleme imza atan Bahoz Erdal öldürüldü. Alınan son dakika bilgilerine göre Tel Hamis Tugayları, teröristin aracını ve yanında bulunan 8 teröristi de havaya uçurdu. Peki Bahoz Erdal kimdir ve hangi eylemlere imza atmıştır?

Yeni Şafak
09:33 - 10/07/2016 Pazar
Güncelleme: 06:36 - 10/07/2016 Pazar
Diğer

Tel Hamis Tugayları Bahoz Erdal'ı öldürdü? Dün akşam AA tarafından son dakika haberi olarak servis edilen bilgide Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü paylaşıldı. Peki Bahoz Erdal kimdir?



Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıkladı. Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından “Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını söyledi.



ŞEHİTLERE ARMAĞAN


Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirten Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına “müjde" olarak nitelendirdiği bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini ifade etti. Hasekavi, PKK terör örgütünün Suriye topraklarında işgalci olduğunu bildirerek, “Beşşar Esed rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz." dedi.



Kamışlı'da PYD karartması


Tel Hamis Tugayları'ndan yayınlanan yazılı bildiride ise PYD/YPG örgütünün Kamışlı şehrinde geniş kapsamlı gözaltı faaliyetlerine başladığı belirtildi. Açıklamada örgütün şehrin önemli noktalarına keskin nişancılar yerleştirdiği ve giriş-çıkışlarını tamamen kapattığı belirtildi. Örgütün gözaltı faaliyetiyle Suriye asıllı terör örgütü yöneticisinin kaybının örgüt mensuplarının morali üzerinde olumsuz etki yaratmasını engellemek amacı taşıdığı belirtildi.





Kanlı sicil


Terör örgütünün 2 numaralı ismi olarak bilinen Fehman Hüseyin, onlarca kanlı eyleme imza attı. İşte 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in emrini verdiği katliamlardan bazıları...



Aktütün saldırısı (3 Ekim 2008):

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 600 PKK'lı ağır silahlarla Aktütün karakoluna saldırdı. Çatışmalarda 15 asker şehit oldu.



Dağlıca baskını (21 Ekim 2007):

PKK'lı teröristler Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca Köyü'nde konuşlu Komando Taburu'na ağır silahlarla saldırdı. 12 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Kaçırılan 8 asker ise 1 ay sonra serbest bırakıldı.



Geçitli katliamı (16 Eylül 2011):

Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada 8 sivil hayatını kaybetti.



Yeşiltaş saldırısı (20 Haziran 2012):

PKK'lılar, Yüksekova'nın Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na saldırdı, 8 asker şehit oldu, 16 asker de yaralandı.



Çukurca katliamı (19 Ekim 2011):

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde 200 kadar PKK'lı ilçe merkezindeki polis ve jandarma binalarına saldırdı. Ağır silahlarla düzenlenen saldırıda Kekliktepe'de 21, ilçe merkezinde 3 olmak üzere 24 asker şehit oldu. ,



Esed'in okul arkadaşı


Fehman Hüseyin, Suriye'de tıp eğitimi alırken terör örgütü PKK'ya katılmıştı. Suriye rejimiyle sıkı bağları bulunan Hüseyin, Beşşar Esed'in tıp fakültesinden okul arkadaşıydı.



Bahoz Erdal kod adıyla tanınan Fehman Hüseyin, 1969 yılında Suriye'de doğdu. 1988 yılında, Suriye'de tıp eğitimi aldığı sırada terör örgütü PKK'ya katıldı. PKK'da “Doktor Bahoz-Erdal" koduyla tanınıp, çağırılan Hüseyin'in, bu lakabı almasının sebebi de tıp fakültesini terk ederek terör örgütüne katılmış olması. Özellikle saldırgan tavrıyla tanınan Fehman Hüseyin, yaklaşık 28 yıldır örgütün içindeydi.





SÖZDE KARARGAH KOMUTANI


Beşar Esed ile sınıf arkadaşı olan Hüseyin, 1992'de Şırnak kırsalında sözde Cudi bölge sorumluluğu yaptı. 2004 yılında ise PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin 'ana karargah komutanlığı'na getirildi. 2009'a kadar örgütün bütün askerî faaliyetlerinin en üst düzeyde sorumluluğunu yaptı. Bu süre içinde çok sayıda askerin şehit düştüğü Dağlıca ve Aktütün Jandarma Karakolu baskınlarının yanı sıra bir çok kanlı eylemin planlamasını yapıp talimatını veren isim olarak öne çıktı. 2009 yılında görevini bir başka Suriyeli terörist olan Nurettin Sofi'ye devretti.



Kanlı saldırılara imza attı

Bahoz Erdal da örgütün özel ordusu olarak nitelenen, intihar eylemleri ve suikastleri gerçekleştirmek üzere eğitilen Kürdistan Özgürlük Şahinleri isimli birimin sorumluluğuna getirildi.



Tel Hamis Tugayları Bahoz Erdal'ı öldürdü. PKK'nın elebaşları arasında yer alan ve birçok kanlı eyleme imza atan Bahoz Erdal öldürüldü. Alınan son dakika bilgilerine göre Tel Hamis Tugayları, teröristin aracını ve yanında bulunan 8 teröristi de havaya uçurdu. Peki Bahoz Erdal kimdir ve hangi eylemlere imza atmıştır?





#Tel Hamis Tugayları
#Bahoz Erdal
#Son dakika
8 yıl önce