|

Terörle mücadeleye Cobra 2 takviyesi

Savunma ihtiyaçlarının yüzde 100 yerli kaynaklarla karşılanması amacıyla yapılan yerlileştirme çalışmalarına hız verildi. Bugüne kadar hayata geçen birçok proje de uluslararası alanda göz kamaştırıyor. Bu doğrultuda zorlu arazi ve iklim şartlarında terörle mücadelede görev yapması amacıyla üretilen 20 Adet Cobra 2 Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Yeni Şafak ve
09:43 - 31/03/2017 الجمعة
Güncelleme: 11:06 - 15/12/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Cobra 2, en zorlu arazi ve iklim koşullarında üstün performans sağlıyor.​​
Cobra 2, en zorlu arazi ve iklim koşullarında üstün performans sağlıyor.​​

Türk savunma sanayi özellikle 2004 yılından sonra başlatılan yerlileştirme çalışmaları ve 2023 hedefleri doğrultusunda büyük gelişme kaydetti. Teknolojik üstünlük kazandıracak sistemlerin ülkemizde geliştirilmesine yönelik önemli projeler hayata geçirildi ve çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. yenisafak.com olarak bu hafta Cobra 2'yi ele alacağız.

  • Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterinde olan üstün teknik ve taktik özelliklere sahip Cobra 2, milli ve yerli olarak üretildi. Günümüz tehditlerine uygun ve kullanıcı beklentileri doğrultusunda Otokar tarafından tasarlanan ve üretilen Cobra 2 araçları yüksek koruma ve taşıma seviyesi ile öne çıkıyor, büyük iç hacmi ile dikkati çekiyor.
Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, zorlu arazi ve iklim şartlarında terörle mücadelede görev yapacak 20 Adet Cobra II'nin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teslim edildiğini açıkladı.


Üstün hareket kabiliyet ve performans

Mevcut Cobra aracı temel alınarak geliştirilen üstün teknik ve taktik özelliklere sahip araç, üstün hareket kabiliyeti ile göz dolduruyor. 9 personel taşıma kapasitesinin yanında personele sağladığı yüksek koruma, ateş gücü ve görev ekipmanları ile askeri uygulamalar için ideal bir platform özelliği gösteren Cobra 2, en zorlu arazi ve iklim koşullarında üstün performans sağlıyor.

Sınırda üstün güvenlik sağlıyor
  1. Radar, hedef tespit sistemi ve termal kamera bulunan Cobra 2 sınır güvenliğinde de kullanılıyor. Hedef tespit sistemiyle yapılan en ufak atışın kaynağı doğru şekilde belirleniyor. Ayrıca 10 kilometre menzile sahip radarın tespit ettiği hareketliliğe zırhlı araçtaki kameralar otomatik odaklanıyor. Böylece hudut hattındaki en ufak hareketliliğin gözden kaçmasına engel olunuyor.
Testlerden başarıyla geçti

Balistik, mayın ve EYP tehditlerine karşı üstün koruma sunan Cobra 2, ülkemiz koşullarına uygun olarak yapılan testlerden başarı ile geçti. Körfez ülkesinde sıcak iklim ve amfibi testlerine tabii tutulan araç, bu testlerde binlerce km yol katetti ve açık deniz yüzme testlerini de başarı ile tamamladı.

Aracın ihracat pazarları için özel olarak geliştirilen amfibik tipi de mevcut.






#Cobra
#Cobra 2
#Savunma sanayi
#Milli
٪d سنوات قبل