|

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei Ağlama Duvarı’nda şov yaptı: Hüngür hündür ağladı 'Yahudi olacağım' dedi

11:25 - 7/02/2024 Çarşamba
Güncelleme: 13:01 - 7/02/2024 Çarşamba
Diğer

İsrail'de temaslarda bulunan Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, işgal altındaki Kudüs'te yer alan Ağlama Duvarı'nı ziyaret etti. Milei'nin burada gözyaşı döküp yanındaki hahama sarıldığı anlar kameralara yansıdı. Milei ayrıca Hıristiyanlıktan Yahudiliğe geçeceği söylemini bir kere daha tekrar etti. Bu arada İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararı alacağı söylemini yineleyen Milei'ye Hamas'tan tepki gecikmedi.

Kemer sıkma politikaları nedeniyle Arjantin’de büyük protestolara Devlet Başkanı Javier Milei, Gazze’ye karşı savaşında desteğini ilan ettiği İsrail’e gitti. Ülkeye ilk resmi ziyaretinde, Arjantin’in İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını açıklayan Milei, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’la görüşmesinde de Hamas’ı terör örgütü ilan edeceklerini söyledi.


“YAHUDİLİĞE GEÇECEĞİM”

İsrail ziyaretinde kişisel hahamını da yanına alan Milei’nin Kudüs’teki Eski Kent bölgesinde Yahudiler için kutsal Ağlama Duvarı’na sarılarak ağlaması dikkat çekti.

Mitinglerinde sık sık Tevrat’tan alıntılar yapan Milei, Hıristiyanlıktan Yahudiliğe geçeceğini söyleyerek şaşkınlık yarattı.


Bu arada Arjantin liderinin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını açıkladı. Bu karar, İsrail’de memnuniyetle karşılandı.


HAMAS'TAN TEPKİ: İSRAİL'E ORTAK OLDULAR

Javier Milei'nin İsrail'e ziyareti devam ederken, Hamas'tan da Arjantin'in İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararı hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada, Milei'nin İsrail'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma yönünde duyurduğu kararına tepki gösterildi.


Arjantin'in söz konusu kararının Filistin halkının haklarına saldırı niteliğinde olduğu gibi Kudüs kentini Filistin toprağı addeden uluslararası hukuka da aykırı olduğunun ifade edildi. Açıklamada, Milei'ye 'bu zalimce karardan dönme' çağrısında bulunuldu. Bahsi geçen kararın şiddetle kınandığı açıklamada, bunun aynı zamanda Arjantin'i topraklarını işgal ederek Filistin halkının haklarını ve kutsallarını ihlal etme konusunda 'İsrail'le ortak yaptığı' kaydedildi.


  • Şu ana dek ABD, Guatemala, Honduras, Papua Yeni Gine ve Kosova, Kudüs’te büyükelçilik açan ülkeler oldu.
#Arjantin
#Javier Milei
#Ağlama Duvarı
3 ay önce