|

Büyük bir gürültü koptu: Beş katlı bina saniyeler içinde yerle bir oldu

16:59 - 7/12/2023 Perşembe
Güncelleme: 17:21 - 7/12/2023 Perşembe
AA

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 5 katlı metruk bina büyük bir gürültüyle çöktü. Saniyeler içinde yere bir olan binanın çökme anı bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Yıkım esnasında tüm etrafı toz bulutu kaplarken, insanlar çığlık çığlığa etrafa kaçıştı. İşte o anlar...

Olay, öğleden sonra Sur ilçesi İskenderpaşa Mahallesi Yalıbahçe 1’inci Sokak’ta meydana geldi. Daha önce Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alarak boşaltılan 5 katlı bir bina kendiliğinden çöktü.

Bina çökerken yanındaki 5 ve 4 katlı iki binaya da zarar verdi. İhbarla bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık, polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Sokak, giriş ve çıkışlara kapatılırken, ekipler enkaz altında birilerinin kalma ihtimaline karşı, arama kurtarma köpeği ile çalışma başlattı.

Yıkılan binanın çevresindeki binalar da çökme riskine karşı uzmanlar tarafından inceleme yapılana kadar mühürlendi. Bazı bina sakinleri mühürleme nedeniyle ekiplerle tartışırken, arama çalışmaları sürüyor.

#Türkiye
#Diyarbakır
#kamera
5 ay önce