|

CHP yandaşı Fatih Portakal: İYİ Parti'nin getirisi yok ittifak kurulmaması CHP için iyi oldu

Hüseyin Berk
19:52 - 4/12/2023 Pazartesi
Güncelleme: 19:58 - 4/12/2023 Pazartesi
Yeni Şafak

İYİ Parti, yaklaşan yerel seçimlerde CHP'den kendilerine yöneltilen 'ittifak' teklifini Genel İdare Kurulu'nun kararıyla reddetti. Yaşananlara değinen CHP yandaşı sunucu Fatih Portakal, kararın CHP açısından iyi olduğunu belirtip, "İYİ Parti'nin bir getirisi yok. Tek başına gir be kardeşim gir de gör" ifadelerini kullandı.

Mayıs ayında alınan çifte bozgun sonrasında CHP ile ipleri koparan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak kapısını kapatarak 81 ilde ayrı adayla seçime gireceklerini belirtmişti.İYİ Parti kanadı, 'karardan dönüş yok' açıklamalarında bulunsa da Akşener, geçtiğimiz günlerde CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelerek yeni bir ittifakı masaya yatırdı.

Bugün İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda CHP ile yeni bir ittifak konusu gündeme geldi fakat kurulun üyeleri 14'e karşı 35 oyla CHP ile ittifak yapılmamasını kararlaştırdı.

İYİ Parti'nin yerel seçimlere tek başına girme kararını CHP yandaşı sunucu Fatih Portakal, Sözcü TV canlı yayınında değerlendirdi.

Fatih Portakal: İYİ Parti'nin getirisi yok ittifak kurulmaması CHP için iyi oldu

Portakal, kararın CHP açısından iyi olduğunu belirtip,
"İYİ Parti'nin bir getirisi yok. Tek başına gir be kardeşim gir de gör"
ifadelerini kullandı.

"Getirisi olmayan bir partiden bahsediyoruz"

Portakal açıklamasında şunları söyledi:

"Bence CHP ile İYİ Parti’nin ittifak yapmaması iyi oldu. Bir, siyasi duruş açısından Meral Hanım açısından iyiydi. İki, getirisi ne olacak ki İYİ Parti’nin? Getirisi olmayan bir partiden bahsediyorsunuz. Gir be kardeşim, gir. Alacağın sonucu gör! Belki sizin için çok daha iyi olur."


#Fatih Portakal
#İYİ Parti
#Meral Akşener
#CHP
6 ay önce