|

İbrahim Ufuk Kaynak Hafıza'da üstüne basa basa söyledi: Tarihin en büyük soykırımına uğrayan millet Türklerdir

Semih Bozkuş
23:04 - 15/03/2024 Cuma
Güncelleme: 00:15 - 16/03/2024 Cumartesi
Yeni Şafak

Yeni Şafak'ın sevilen serisi Hafıza'nın bu haftaki ana gündem maddesi 'Tarihin en büyük soykırımına uğrayan millet Türklerdir' başlığı oldu. Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, Türkistan coğrafyası üzerinden Türklerin tarihteki devlet yönetimine değindi. Türklerin gittiği her yere medeniyet götürdüğünü ifade eden Kaynak, "Türkler gittikleri hiçbir yerde o ülkeyi, yerli halkı öldürüp elinden almadı." dedi. "İngilizler gittikleri her yerde Türklerle karşılaştı." ifadesiyle Türklerin geniş coğrafyaya yayıldığını ve merhamet düsturuyla ortaya koyduğu devlet yönetimi ile bu varlığını sürdürdüğünü de aktaran Kaynak; Hindistan'ın, Mısır'ın ve Çin'in Türkler çıktıktan sonra fakirleştiğini ve muhtaç duruma düştüğünü söyledi.

Yeni Şafak'ın sevilen serisi Hafıza bu hafta 80'inci bölümü ile YouTube'da izleyicisiyle buluştu.

Her bölümde ayrı bir kritik konunun, Gazeteci Ersin Çelik ve Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak tarafından masaya yatırıldığı programda bu hafta ana konu ise 'Tarihin en büyük soykırımına uğrayan millet Türklerdir' başlığı oldu.

Kaynak'ın 'Türkler hiçbir zaman soykırım yapmamıştır' sözünü hatırlatan Çelik, "Bu bizim asil ve imanlı millet olduğumuzu, insanlığı öncelediğimizi, ne kadar değer verdiğimizin bir ispatıdır demiştiniz ama bir tarafta da soykırıma maruz kalan Türkiye var." dedi.

Sözlerine, "Tarihin en büyük soykırımına uğrayan millet Türklerdir." ifadeleriyle başlayan Kaynak, Türkistan coğrafyasına değinerek Türk tarihine de dokunuş yaptı.

Türkistan'ın Çin'in büyük bir kısmını, Hindistan'ın tamamını, Rusya'da bulunan Sibirya'yı da kapsadığını ifade eden Kaynak, "Türkler gittikleri hiçbir yerde o ülkeyi, yerli halkı öldürüp elinden almadı. Biz hiçbir milletin toprağını elinden almak için kendisini öldürmedik." dedi.

'İngilizler gittikleri her yerde Türklerle karşılaştı'

Açıklamalarına İngilizlerin Çin'e, Hindistan'a gittiğinde Türklerle karşılaştığını ifade ederek devam eden İbrahim Ufuk Kaynak, "Rusya'da, Çin'de, Hindistan'da, İran'da Türklerin hakim olduğu dönemlere bakın en zengin dönemleridir. Ne zaman bitti bunlar? Türkler çıktıktan sonra." dedi.

İngilizlerin ele geçirmesiyle Hindistan'ın fakirliğinin başladığını; Mısır'ın İngilizlerin eline geçene kadar hiç yoksullaşmadığını; Çin'in tarihi boyunca hep kendine yeterli bir ülke olduğunu ancak muhtaç duruma düştüğünü söyledi.



'Biz gittiğimiz yerlere medeniyet getirdik'

İngilizlerin Hindistan'da inanç sistemini bozduğunu aktaran Kaynak, Türkiye'nin gittiği her yere medeniyet götürdüğünü kaydederek bunun ortaya çıkarılması ve çok iyi bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.



'Biz isteseydik Ermenice konuşan kimse kalmazdı'

Konuşmasının devamında TBMM'de DEM Parti'nin yaptığı konuşmalar ile Türkiye'yi bölmeye çalıştığını ifade eden Kaynak, "Bu öyle bir kritik denge ki. Şayet biz bu dönemin içerisinde bu bölgelerde olmasaydık bu bölgelerde yaşayan insanların hepsi birer köle malzemesi olarak tıpkı diğer ülkelerinde olduğu gibi alınıp satılacaktı Batı tarafından. Türklerin bulunduğu, kontrol ettiği bütün yöreyi yeni bir Haçlı seferiyle hep birlikte ele geçirdikleri için Avrupa'daki bütün kavimler gemilerle haydutluk için saldırdılar. Kıtaları yağmaladılar, Aborjinleri yok ettiler. Kızılderilileri yok ettiler. Güney Amerika'nın Aztek'lerini yok ettiler. İnka medeniyetini bitirdiler. Biz kimseyi bitirmedik. Eğer biz isteseydik Ermenice konuşan kimse kalmazdı." dedi.



'Kürt halkı hiçbir zaman inançsız olmadı'

İbrahim Ufuk Kaynak, Kürt halkının hiç bir zaman inançsız olmadığını, bu yüzden Türklerle beraber olduğunu belirtti.

Eski dönemlerde Kürt kökenlilerin getirildiği önemli kademelere değinen Kaynak, "Biz Libya'da da aynıyız. Biz Azerbaycan'da da aynı olacağız. Biz medeniyet projemizin içerisinde iki üç tane terör kafalı insanın kafalarına aldıkları bir Marksist söylemle ama emperyal parayla, çok ilginç söylem Marksist, para kaynağı emperyal. Bizim karışacağımıza inanıyorlar." dedi.





#Türkler
#Türkistan
#Soykırım
#Hafıza
#Yeni Şafak
#Ersin Çelik
#İbrahim Ufuk Kaynak
2 ay önce