|

İHH Başkanı Bülent Yıldırım ‘İncirlik provokasyonunun’ arkasındaki güçleri tvnet’te anlattı: Yarıda kesmeseydik kan çıkardı

Semih Bozkuş
00:21 - 9/11/2023 Perşembe
Güncelleme: 00:50 - 9/11/2023 Perşembe
Yeni Şafak

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), terör devleti İsrail'in Gazze'deki katliamına tepki olarak büyük bir farkındalık hareketi başlatarak ABD'nin İncirlik Üssü'nde Filistin'e destek mitingi düzenledi. Ancak toplum nezdinde büyük yankı uyandıran ve yabancı birçok Sivil Toplum Kuruluşlarınca da (STK) desteklenen yürüyüş bazı provokatörler tarafından amacından saptırıldı. tvnet'te 'Siyaseten' programına konuk olan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, provokasyonun arkasındaki güçleri anlattı. İncirlik Üssü'ndeki Filistin'e destek mitingini yarıda kesmemeleri durumunda kan çıkacağını ifade eden Yıldırım, "Ben kendi göreceğimiz zararı görerek mitingi bitirdim. Gelip de yolda kalanlardan Allah razı olsun. Kırılgan olarak anlayamıyorsunuz ama varlığınız bile sinir merkezlerini uyardı." dedi. Muhalefet temsilcileri tarafından da algı malzemesi yapılan ‘İHH Gazze’yi boşaltıyor’ iddialarına da değinen Yıldırım, “Biz Gazze’deki yaralıları gemi hastanesinde tedavi ettirmek için Katar başta olmak üzere birçok yerle görüşüyoruz.” ifadelerini kullandı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, tvnet'te Yeni Şafak Yazarları Ersin Çelik, Aydın Ünal ve İsmail Kılıçarslan'ın sunduğu 'Siyaseten' programına konuk olarak ‘İncirlik provokasyonunun’ arkasındaki güçleri anlattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, geçtiğimiz hafta sonu, Adana'daki ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı 39'uncu Kanat Komutanlığı'nın konuşlu olduğu İncirlik Üssü önünde, Gazze'ye destek için protesto gösterisi düzenleme kararı almış ve provokatif girişimler sonucu yarıda kesilmişti. Olaylara ilişkin tvnet canlı yayınında açıklamalarda bulunan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, miting öncesinde bazı güç odaklarının gençleri sahaya sürdüğünü belirtti. İHH’nın bilgisi dışındaki taşlı, tüfekli grubun tarlalar üzerinden üsse saldırdığını belirten Yıldırım, “Bunlar bir hafta önce örgütlenmiş, ‘İHH’ya eylem nasıl yapılır göstereceğiz.’ diyerek bölgeye gelmişler” diye konuştu. Yaşananlar sırasında biber gazı yediğini ve bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldığını belirten Yıldırım, “Etkinliği yarıda kesmeseydik kan çıkardı” dedi.

Muhalefet temsilcileri tarafından da algı malzemesi yapılan ‘İHH Gazze’yi boşaltıyor’ iddialarına da değinen Yıldırım, “Biz Gazze’deki yaralıları gemi hastanesinde tedavi ettirmek için Katar başta olmak üzere birçok yerle görüşüyoruz.” ifadelerini kullandı.



#İHH
#İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı
#İHH Başkanı
#Bülent Yıldırım
#Adana
#İncirlik Üssü
#Filistin'e destek mitingi
6 ay önce