|

Taksim'de İsrail ile ticarete tepki gösteren gruba müdahale eden polislerden ikisi açığa alındı

22:30 - 6/04/2024 Cumartesi
Güncelleme: 02:52 - 7/04/2024 Pazar
Diğer

Taksim'de toplanan 'Filistin İçin Bin Genç' isimli grup, İsrail ile ticaretin kesilmesi için eylem yaptı. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğünün önünde toplanan grupta yer alan bazı eylemciler, polise mukavemet gösterdiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Polis ekiplerinin eylemcilere ters kelepçeli müdahalesi sosyal medyada tepkilere yol açtı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eylemcilere ters kelepçe yapan ve şiddet uygulayan iki emniyet görevlisinin açığa alındığını ve mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini bilirdi. X'te dolaşıma sokulan görüntülerde grup arasında yer alan bazı kişilerin DHKP/C ve MLKP terör örgütleriyle bağlantılı oldukları belirlendi.

'Filistin İçin Bin Genç' isimli grup, Türkiye'den İsrail'e yönelik ticaretin durdurulması için İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü önünde toplandı. Terör devletinin katliamlarına tepki gösteren grup, açıklama yaptıktan sonra dağıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eylemcilerden bazılarının tüm uyarılara rağmen dağılmadığını ve devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet ettiğini bildirdi.

Polislerden ikisi açığa alındı

Ters kelepçe ille gözaltı yapan polislerden ikisinin açığa alındığını belirten Bakan Yerlikaya,
"Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir.
" dedi.

Provokatörlerin terör bağlantıları ortaya çıktı

X'te dolaşıma sokulan görüntülerde grup arasında yer alan bazı kişilerin DHKP/C ve MLKP terör örgütleriyle bağlantılı oldukları belirlendi.

Terör yandaşlarının geçen hafta da "Katil Erdoğan" sloganı attıkları ortaya çıktı.

Eylemde yer alan Zeynep Kuray isimli zanlının daha önce, DHKP-C’nin talimatıyla girdiği ölüm orucunda hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik için 'adalet' arayışında bulunduğu görüldü.

Türk polisine 'İsrail polisi' diyen kişinin Dilara Ş. olduğu ve marjinal sol grupların sözde gençlik komiteleriyle birlikte yürüyüşlere katıldığı ortaya çıktı.

Söz konusu kişinin 3 suç kaydı olduğu öğrenildi.




#Taksim
#Ters kelepçe
#filistin destekçisi
#Polis
1 ay önce