|
Toplum barışının gölgesinde!

Trabzonspor, Gençlerbirliği maçı öncesinde Trabzon'da yaşananlar bir futbol müsabakasından daha fazlasını içinde barındırdı. Trabzon'da öylesine anlamlı iki gün yaşandı ki sporun evrenselliğini ortaya koyup, toplum barışına katkısına da örnek teşkil etti. Mardin'in Serik ilçesinde kaymakamlık yaparken makam odasında saldırıya uğrayarak şehit edilen Trabzonlu Muhammet Fatih Safitürk'ün hayali olan Mardinli çocukların Trabzonspor maçını izlemek için Trabzon'a getirilmesi gerçeğe dönüştü ve böylesine önemli bir projeye imza atan Trabzonspor, futbolun global yapısı içinde toplumsal bütünlüğe ne kadar katkı sağladığını da bir kez daha ispatlamış oldu.



Yaşanan duygu dolu dakikalardan sonra başlama vuruşuyla birlikte futbola dönen taraftarının desteğiyle galibiyet serisini sürdürmek isteyen Trabzonspor, ikinci yarısında kısmen etkili olduğu maçın ilk yarısında vasatı aşamadı.



İlk yarıda sakatlanıp çıkan Okay'ın yerine hem oyuncu, hem de oyun kurgusunu değiştiren Trabzonspor, Okay'ın yerine oyuna giren Castillo ile oyunu üçüncü bölgede oynamaya çalıştıysa da alan savunmasını oyun disipline bağlı olarak sahaya yansıtan başkent ekibi karşısında çabuk atak geliştirme de pekte başarılı olamadı. Konuk ekip son on dakikada on kişi kalmasına rağmen bozmadığı oyun disipliniyle puanı alırken, bunda Trabzonsporlu futbolcuların konsantre eksikliğinin yanı sıra değişken oyun kurgusunun da etkisi büyüktü. Savunma güvenliğini beş oyuncu ile sağlamaya çalışan Gençlerbirliği orta alanda yer alan üçlünün önünde ki Aydın ve Serdar ile sonuç üretecek ayaklar olarak dikkat çekerken, ilk yarıda birkaç deneme dışında hücum etkinliği yaratamadı.



İlk yarıda ki vasat oyununa karşın ikinci yarıda vites yükselten Trabzonspor, ikinci bölgede önce hakimiyeti sonra da hücum etkinliğini eline geçirerek oyunu üçüncü bölgeye taşıdı. Kısa paslarla rakip kale önüne gelmeye çalışan Trabzonspor, oyunu kenarlara yayma yerine göbekten kısa paslarla gelmeyi tercih edince bu bölgede oyun ister istemez sıkıştı. Birde final paslarında isabet kaydedemeyince Trabzonspor beklediği gol pozisyonlarında sadece tribünleri heyecanlandırdı.



N'Doye'un gol bölgesinden uzak bir alanda hücum organizasyonlarını yapan ve bunda da başarılı bir performans sergilese de Rodallega'dan uzak kalması Trabzonspor adına en belirgin zaaftı. Yusuf, Castillo ve Olcay'da rakibin markaj alanından çıkamayıp kale alanından uzak kalıp, birde oyuncularının bireysel yeteneklerini ortaya koyamadığı maçta topu üç direk arasından geçirmeyi başaramadı.


#Toplum barışı
#Trabzonspor
7 yıl önce
Toplum barışının gölgesinde!
Bir akademik tezin serüveni
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir