|
Zincirler kırılınca
Ev sahibinde Sneijder ve Umut Bulut, konuk ekipte Yatabare ile Waris kenarda. Galatasaray’ın Yekta, Melo, Olcan, Selçuk ve Emre düzenine, Trabzonspor Salih, Costant, Özer, Mehmet ve Yusuf ile karşılık vermeye çalıştı. İki ekibin tek forvetle gol teşebbüsü ilk yarıda heyecan getirse de öteye geçmedi. İkinci yarıda Galatasaray’da Umut’un oyuna girmesi hücumda ev sahibi takımın baskısını arttırırken, Trabzonspor’da Fatih’in oyuna dahil olmasıyla orta alandaki güç dengelenmeye çalışıldı. Trabzonspor önce oyunu kendi insiyatifine çevirdi ardından da skoru.

Maçın ilk bölümünde rakibin zirve aşkıyla hücum yapıyor gibi görünmesine birde Burak Yılmaz’ın külhanlığı eklenince Galatasaray az adamla Trabzonspor savunması arasında eridi.

İlk yarının ikinci bölümünde sazı eline alan Trabzonspor, sonuca gidecek pozisyonlar bulsa da Özer’in direkte sonuçlanan atağı dışında, ev sahibi ekip gibi hücumda tek adamla olmanın sancısını yaşadı.

İkinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi hızlı başlayan Trabzonspor, kontrataklarla sonuç üretmeye çalışsa da geride kalan 9 haftada oynadığı hazırlık maçlarının etkisinden çıkamamış. Papadopoulos ile Medjani ikilisinin yanı sıra Özer, Mehmet Ekici ilk kez bir arada oynamanın sıkıntısını yaşasa da üretken olmaya çaba gösterdiler.

Ersun Yanal’ın yarım takımla hazırlandığı Galatasaray maçı bana göre Trabzonspor’un 9 haftada oynadığı 9'uncu hazırlık maçıydı. Kadronun tümünü kullanan ve bu zamana kadar sezon başı hazırlık dönemi gibi bir program uygulanan bir takımdan fazla bir şey beklenmezdi ama sezon başından beri aşağılanan ve zincirlerinden kurtulan futbolcuların aynı zamanda isyanıydı bu maç.

Sonuç olarak orta alanda üstünlüğü kurarak bunu sonuçsal üstünlüğe çevirmeye çalışan her iki takımdan Trabzonspor, oyun mantalitesi olmasa da kazanma mantalitesini bir haftada oturtarak ligi yeniden başlattı.
#ali kemal yazcının yazıları
#trabzonspor
#yeni şafak yazarları
9 yıl önce
Zincirler kırılınca
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle