|
Bir çocuk bedenini sömürmek
Bazı sınırlar vardır, bu sınırları aşmak insanlıktan çıkmaktır. Bu sınırları aşmak geri dönülmez bir cinnet ve onarılmaz bir tahribat yaratır.

Bazı sınırlar vardır, aşmamak gerek.

Çocuk öldürmek bu sınırların en önemlisidir. Biz çocuk öldüremeyiz. İsrailli bakan gibi olamayız, Yahudi de olsa, Hıristiyan da olsa, dinsiz de olsa biz çocuk öldüremeyiz.

Esed, Guta'da kimyasal silahlarla çocuk öldürdüğünde o sınırı aşmıştı. Körpe bedenler, kameraların karşısında çırpına çırpına can verdi. Nefes alamadılar, susuz ortamda boğularak öldüler. O çocukların minik bedenleri kireçlenmiş mezarlara dolduruldu, üstü örtüldü, unutuldu gitti.

Sahildeki ölü çocuk bedeni neden ilgi çekti?

Önceki gün Ege sahillerine vurmuş bir çocuk bedeni tüm Türkiye'yi ve dünyayı çok etkiledi. Sahilde minik yavrunun cansız bedeni, hepimizi insanlığımızdan utandırdı. Bu fotoğraf neden bu kadar ekili oldu? Mesela kimyasal silahlarla öldürülen çocukların minik bedenleri neden etkili olmadı bu kadar?

Kaç gündür yazıyorum, mülteci sorunu Avrupa için ucuz iş gücü meselesine benzer. Türkiye'deki kamuoyu ise, olanları göç yolunun ara durağında durup, gidenleri izleyen insan gibi bakar. Meseleyi kendi sorunu görmez yani.

Ne zaman ki, AB üyesi Macaristan sınırında bir kamyonda çürümüş insan cesetlerinin kokusu Avrupa'ya yayıldı, işte o zaman Merkel acil çözüm bulmalıyız dedi. Avrupa, Akdeniz'de boğulan, Libya'nın kıyılarına vuran insan cesetlerini hep görmezden geldi.

Kıyıya vuran ölü çocuk ve balina imgesi

Bu sefer farklı oldu, neden? Batılı zihin imgelere çok duyarlıdır. Ege'de kıyıya vuran çocuk, kıyılara vuran balinalara, yunuslara benzediği için Batının dikkatini çekmiş olmalı. Üzüldükleri şey mülteci çocuk değil, imgesel olarak kıyıya vurmuş balıklar aslında.

Türkiye'deki insanlar, günlerdir başka ülkelerin kıyılarına vuran insan bedenlerini gördüğü halde bu kadar tepkisel değillerdi. Ne zaman ki o çocuk bedeni Ege kıyılarına vurdu, yani kendi kıyılarımıza, o zaman harekete geçtiler.
Aslında bu kendi kıyı meselemiz değil
,
bu
çocuk bedenini sömürmek ve oradan bir siyasi eleştiri üretmek için önemli bir fırsat oldu onlar için.

Cemaat sosyal medyada bir etiket açıp, kıyıya vuran insanlık adına feryat ediyorum diye, o çocuk bedenini Erdoğan ve AK Parti'ye saldırı aracı olarak kullandı. '
Erdoğan, Davutoğlu, AK Parti kurmaylarının Suriye politikası olmasaydı, o çocuk ölmeyecekti, gelip Ege kıyılarına vurmayacaktı'. Mantık bu, zihin böyle çalışıyor. Buradan yola çıkıp, Erdoğan nefretini tekrar körüklüyorlar
. Büyük gazetelerin yazarları geri kalmamış, dün yazılarını bu çocuğa ayırır gibi yapıp, lafı Erdoğan ve siyaset eleştirisine getirmişler.

Siyasi nefrete, ölü çocuk bedenini araç etmek: Nekrofili ve PedOfoli

Erdoğan ve AK Parti düşmanı olmanız mesele değil. Onları sevmemeniz, nefret etmeniz bizi ilgilendirmiyor. Bu sizin tercihiniz. Ancak bir ölü çocuk bedenini siyasi düşmanlığınıza alet ediyorsanız, bu bizi ilgilendirir.

Buna çizgiyi aşmak denir. Bir ölü çocuk bedenini sömürmek, ondan faydalanmak, insan olarak yapılabilecek en son şeydir. Bu bir hastalıktır, Nekrofoli
(ölü sevici) bir reflekstir.
Pedofoli
(çocuk istismarcısı)
bir reflekstir
. '
Bir çocuk ölsün, ondan rant elde edelim' demektir. Çocuğun ölümünü istismar edenler, o çocuğun ölümüne neden olanlar kadar suçludur.

O çocuk bedenler Libya'ya vurduğunda ses çıkarmıyorsanız, o çocuklardan yüzlercesi Şam'da kimyasal silahla öldürülürken ses çıkarmıyorsanız, ancak Türkiye kıyılarında vurduğuna ses veriyorsanız, burada bir art niyet aranır.

Bu ölü
çocuk
bedeninden Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı üretiyorsanız beynininiz öfke, kin, nefret ve intikam duygusuyla felç olmuş ve insanlıktan çıkmışsınız demektir. Kendinize gelin.
#Nekrofoli
#Pedofoli
#sığınmacılar
#Erdoğan
#Davutoğlu
٪d سنوات قبل
default-profile-img
Bir çocuk bedenini sömürmek
İçimiz nereye bakıyor?
Adayların gözünden sınavsız itiraz hakemi olma fırsatı verilenler
“Modernliğin duygu devrimcileri”: Kadınlar
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru