|
Başı ve sonu farklı derbi

Galatasaray ve Fenerbahçe derbiye ön görüldüğü gibi başladı. Galatasaray, top rakipteyken yaptığı ani baskınlarla topu kazanmayı ve pozisyon bulmayı denedi ve başarılı da oldu. Sarı-kırmızılıların sezonun geri kalanında ligi domine etmesinde en büyük bu becerisiydi. Fenerbahçe tarafı ise beklediği bu baskıyı hasarsız atlatmayı hedefledi. Çünkü bu baskıdan sonra başka bir maç başlaması muhtemeldi, öyle de oldu. Oyun dengeye oturdu, iki takım da karşı tarafın hatalarından faydalanmanın yollarını aradı. Maça üçlü savunmayla başlayan Igor Tudor, Serdar Aziz'in sakatlığıyla rutinine döndü.

İlk devrede Fenerbahçe merkezi iyi kapatıp, Galatasaray'ın oyun akışını kilitledi. Sarı-lacivertliler kazandığı toplarda hızlı çıkmayı başardığı anlarda da önemli pozisyonlar yakaladı. Devre bitene kadar ne Galatasaray orta sahası ne Tudor bu duruma çare bulabildi.

İkinci devrede de değişen pek bir şey olmadı. Mücadele Fenerbahçe'nin istediği şekilde ve kontrolünde devam etti. Feghouli ve Belhanda etkisizliği, orta sahası tarafından beslenemeyen Gomis'in silikliği geride kalan sekiz haftada parlayan Galatasaray'ı sıradanlaştırdı. Belhanda'nın gördüğü iki sarı kart da sorumsuzcaydı. Faslı oyuncunun böylesine önemli bir maçta itiraz ve hakem aldatma çabası gibi nedenlerle oyun dışı kalması, büyük yeteneğine rağmen neden en üst seviyeye çıkamadığının ve ona güvenme konusunda duyulan şüphelerin ipucuydu.

Karşılaşma öncesi kağıt üstünde favori Galatasaray'dı. Kağıt üstünde göründüğü gibi de başlayan maç dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe'nin eline geçti. Oyunun gelişimi sonucunda özellikle son bölümde 1 puanı kurtarmaya çalışan taraf sarı-kırmızılılardı. Derbinin sonunda Galatasaray bazı gerçeklerle yüzleşti. Fenerbahçe aldığı sonuçlar kadar kötü bir takım olmadığını bir kez daha gösterdi.

Hakem Cüneyt Çakır da genelde olduğu gibi davrandı. Hatalarını yeni hatalarla düzelterek maçın belirli bölümlerinde iki takımı da mağdur etti. "İdare etme" konusunda ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha gösterdi.

#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Cüneyt Çakır
6 yıl önce
Başı ve sonu farklı derbi
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı