|
Beklenenden çok zor oldu

Beşiktaş, tehlikeleri kendi kendine krize dönüştüren bir takım. Sezonun geri kalanında ve geçtiğimiz hafta derbide korktuğu her durum başına geldi siyah beyazlıların. Şenol Güneş'in öğrenciler dün de üstlerindeki baskının ve stadyumdaki atmosferin etkisiyle kötü başladı maça. Son üç haftada 16 gol yiyen ev sahibi ekip genç kadrosu ve taraftarının büyük desteğiyle savunmada dirençli bir görüntü verdi. Beşiktaş maçın ilk 20 dakikasında son haftalarda ligin tartışmasız en kötü takımı olan rakibine karşı baskı kuramadı. Siyah beyazlıların maça ağırlığını koyduğu dakikalarda ise oyun durdu. İlk devre Bursaspor'un istediği şekilde gelişti ve tamamlandı.



İkinci yarıda Beşiktaş'ın yoğun baskısı kaçınılmazdı. Şenol Hoca dün verimsiz bir maç çıkaran Atiba'yı çıkarıp Cenk Tosun'u oyuna sürerek yerinde bir risk aldı. Bu değişiklik henüz oyuna etki etmeden skora etki etti. Cenk son haftalardaki düşük performansını affettirecek kadar değerli bir gol attı. Bursaspor geri düşünce direnci de düştü. Beşiktaş ise maçı koparacak darbeyi yine vuramadı. Böyle olunca son dakikaların siyah beyazlılar adına sancılı geçmesi kaçınılmaz oldu.



Beşiktaş beklediğinden çok daha zor bir şekilde kazandı Bursa'da. Ancak kazanırken gelecek haftaların sıkıntılı geçeceğine dair işaretler verdi. Siyah beyazlıların daha sakin davranıp, kendi güçlerinin farkında olması lazım.


#Beşiktaş
#Bursaspor
#Cenk Tosun
7 yıl önce
Beklenenden çok zor oldu
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak