|
Erken gelen golün şoku

Maçın hemen başında gelen gollerin; yiyen kadar atan takımı da şoka soktuğu, sonrasında geçen en az 15-20 dakikanın doğaçlama bir biçimde oynandığı fikrindeyim. Dün de Volkan Şen'in golü iki teknik adamın hafta boyunca düşündüğü bir çok durumu maçın büyük bölümünde boşa çıkarttı. İlk yarıda sahadaki futbol İsmail Kartal'ın hayali, Şenol Güneş'in de kabusu olacak bir biçimde seyretti. Takımı öne geçse bile Şenol Hoca, takımının bu kadar hapsolmasını hiç istemezdi muhtemelen. Bursasporlu futbolcular attıkları golün şokundan uzunca bir süre çıkamadılar ve İsmail Kartal'ın da farkettiği Fenerbahçe beklerindeki zaafı yeterince kullanamadılar. Volkan Şen, Josue, Bakambu ve Fernandao gibi bir dörtlü becerilerini kullanmak bir yana, neredeyse ayaklarına top bile alamadılar.

Fenerbahçe'de ise en göze batan durum Diego'nun mutsuzluğu. Dışarıdaki hayatını bilemeyiz ama Brezilyalı yıldız sahanın içinde hem mutsuz hem de çaresiz. Ne takım, ne de o hala birbirini tanıyabilmiş değil. Fakat, şöyle de bir durum var ki, onun tipinde oyuncuların en az bir-iki tane, karşılıklı kullanılacak tamamlayıcıları olması lazım. Fakat Diego'nun etrafında onunla yakın seviyede futbol aklı olan isim genelde yer almıyor. Alper, Kuyt ve hele Emenike asla futbol aklı, oyun zekası üstünden yapılan futbolcu tanımlamasına uymuyor. Diego da yalnızları oynuyor, uyum sağlayamıyor ve takım arkadaşları da mecburen o yokmuş gibi davranıyor. Eğer ki Diego kullanılacaksa Webo'ya da mutlaka yer açmak lazım.

Maçın geneline baktığımızda Fenerbahçe'nin ihtiyaç anında oluşturduğu baskıların bir örneğini hem de uzunca bir süre seyrettik. Bursaspor'un da attığı golün sonucunda ne kadar mahkum kaldığını ve kendi kimliğinden çok uzak bir ilk yarı geçirdiğini gördük. Nitekim yeşil beyazlılar ikinci devre topa sahip oldular ve çok net pozisyonlar ürettiler. Şanssızlık ve beceriksizlik nedeniyle üç puanı alamadılar. Puan olarak tam olmasa da, oyun olarak bir buçuk yıl sonra Süper Lig'e kesin dönüş yaptılar.

Şenol Hoca'yı mevcut oyuncularına kattığı değer ve oluşturduğu takım için bir kere daha tebrik etmek lazım.

#Volkan Şen
#Şenol Güneş
#BursaspoR
9 yıl önce
Erken gelen golün şoku
Ne istiyorlar Bayraktar’dan...
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir