|
Fatura aynı adrese
Teknik adamların bir takım devraldıklarında zamana ihtiyaç duymaları çok doğaldır. Hele ki, yabancı bir ülkeye gittiklerinde bu zaman dilimi daha uzun olabilir, olmalıdır da. Normal şartlarda Prandelli için de daha fazla sabredilebilir ama İtalyan hocanın kendi ve takımı hiçbir ilerleme kaydetmiyor. Hem de sarı kırmızılı futbolcuların çok belirgin olan fiziksel gelişimlerine rağmen.

Prandelli'nin anlaşılamaz kadro seçimleri sıradanlaştı. Fakat sezon başından bu yana kötü futbol oynayan Galatasaray'ı liderle aynı puanda tutan Sneijder'i oynatmaması hatalı seçimler zincirinin son ve en büyük halkası oldu. "Kimse 80 maç oynayamaz" cümlesiyle açıkladığı rotasyon, Süper Lig'de Trabzonspor karşısında yapılamaz. İtalyan hoca ülke futbolunu hala tanıyamayıp, rakiplerini 9 haftalık puan durumuyla değerlendiriyorsa; bu bir büyük yanlışın daha içinde olduğunu gösterir.

Maça baktığımızda, Galatasaray'ın maçın ilk 20 dakikası haricinde ne oynadığını anlayabilmek mümkün değildi. O dakikalarda, Vahid hocayla geçen zamanlardan kalan sinmişlik ve özgüvensizliğin etkisini üstünden atan Trabzonspor'un hareketlendiği anları gösteriyordu. Yani, bordo mavililer kendine geldi ve maç o anda Galatasaray için bitti. Trabzonspor potansiyelini ortaya çıkardıkça sar kırmızılıların batışı gerçekleşti.

Galatasaray'ın faturası yine Prandelli'nindir. Sonuçlar üzerinden değerlendirme yaparak takımının halinden memnun olmak bir teknik adamın yapacağı iş değildir. İtalyan hocanın son haftalardaki açıklamalarının sonucu dünkü üç farklı mağlubiyettir. Tabi aklıyla oynayan, iyi pozisyonlar üreten, duran toptan da golleri bulan Trabzonspor'un hakkını teslim etmek gerekir. Özgüvenleri normal seviyeye geldiğinde bile yapabileceklerini ortaya koyup, Vahid hocaya selam gönderdiler.
#alper tunga albayrak yazıları
#yeni şafak köşe yazarları
#galatasaray
#trabzonspor
il y a 9 ans
Fatura aynı adrese
Kudüs’ün çanları
Magazin muhabirinin siyaset anıları!
Korku zamanı
Boykotta kafalar neden karışık
Kimin enflasyonu