|
Galatasaray'a yeni fırsat

Igor Tudor, Adanaspor karşısında dörtlü savunmaya geri dönüş yaptı. Bu dönüş tüm takımın kariyerleri boyunca benzeri düzende oynamış olan Galatasaraylı futbolculara doğal bir düzen getirdi. Sarı kırmızılılıar aşina oldukları dizilişte oldukça hızlı başladı maça. Ancak oluşan bu baskı pozisyon zenginliğine dönüştürülemedi. Merkezden denenen ataklarda kalabalıkta sıkışan Tudor'un öğrencileri kanat akınlarında hücumları sonlandırmayı başarıyordu. Sarı kırmızılılar ağırlıklı olarak sağ kanattan geliştirdiği ataklarda etkili olmaya çalıştı. Rodrigues önemli driplingler yapsa da kendisine yapılan kademeli savunmada etkisini kaybettiği de oldu. Sol kanatta ise Yasin içeri kat ederek Linnes'e yer açıyor, Norveçli de sıkça ileri çıkıyordu. İlk yarıd oyun zenginliği olmasa da oyun zenginliği mevcuttu. Sarı kırmızılılar adına görünen bu olumlu tabloda rakibin ligin en zayıf takımı Adanaspor olmasının etkisini de unutmamak gerekir.



Rodrigues'in ikinci devrenin hemen başında gelen golü maçı koparan olay oldu. Adanaspor'un zaten az olan direnci tamamen ortadan kalktı. Art arda gelen gollerden sonra, karşılaşma Galatasaraylı futbolcular ve taraftarlar için keyifli bir hal aldı. Igor Tudor, bu rahatlığı fırsat bilip üçlü savunma denemesini yaptı son bölümde.



26. hafta Galatasaray'a yeni bir fırsat sundu Gelecek hafta oynanacak olan Başakşehir-Galatasaray maçı daha da önemli bir hal aldı. Sarı kırmızılılar Adanaspor karşısında gösterdiği performansı gelecek hafta da gösterirse ligdeki şampiyonluk yarışı sona erip, ikincilik yarışı başlayabilir.



#Galatasaray
#Igor Tudor
7 yıl önce
Galatasaray'a yeni fırsat
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı