|
Kazanma hasreti
Bursaspor takım savunmasında sıkıntı yaşayan bir ekip. Kazanmak için yediğinden fazlasını atmak onlar için sıradan bir mecburiyet. Bir de hemen her hafta ortaya çıkan sakarlıklar ve bu sakarlıklar sonucunda görülen kırmızı kartlar durumu daha da zorlaştırıyor. Yeşil-beyazlılar son beş lig maçının dördünü eksik tamamladı ve her kırmızı kart, oynanan maçta ve bir sonraki haftada taşların yerinden oynamasına sebep oldu. Dün, cezalı Serdar Aziz'in yerinde Şamil Cinaz vardı. Şamil ve Civelli birlikteliğinin alışılmış hatalarına bir yenisi daha eklendi. Bu ikilinin dalgınlığı; kaleci Harun'un kırmızı kartı, 1-0'lık skor dezavantajı ve de Bakambu'nun oyundan mecburen alınışı ile sonuçlandı.

Böyle bir durumda çoğu teknik adam takımının enerjisini daha ekonomik kullanmayı tercih ederdi ama Şenol Güneş eksik ve geride olmasına rağmen kazanma fikrinden vazgeçmedi. Son silahı Volkan Şen'i devre arasında sahaya sürerek takımını da bu fikre inandırdı. 10 kişilik Bursaspor'un mücadelesi, hücumdaki arayışları alkışlanacak cinstendi. İki haftalık galibiyet hasretinin yeşil-beyazlıları oldukça hırslandırdığı açıkça görülüyordu. Mersin İdman Yurdu gibi bir takımı, hem de 10 kişiyle yenmek kolay iş değil.

Mersin İdman Yurdu'nun haneleriyse eksilerle doluydu. Eksik kalmış rakibe karşı, skor avantajı da eldeyken, temponun belirleyicisi olmaları gerekirdi. Mersin'in bu kadar tecrübeli kadrosuna rağmen böylesine pasif kalması kabul edilemez. Bu maçtan alacakları üç puan onları başka bir iddiaya yönlendirecekti ama tüm şartlar yerinde olmasına rağmen bu fırsatı kullanamadılar.
#Bursaspor
#Serdar Aziz
#Şamil Cinaz
9 yıl önce
Kazanma hasreti
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle