|
Lige başlangıç

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir maçında kaybetmesine rağmen doğru işler yapmıştı. Alanyaspor karşısında da bu doğruları devam ettirerek hatta üstüne koyarak başladı karşılaşmaya. Maçın ilk bölümünde hücumda hareketlilik sağlayan sarı- lacivertliler, oyunu rakip yarı sahada oynamasını bildi. Bu sebeple eksik savunma tandemine bu bölümde hiç iş düşmedi. Maçın başlamasıyla beraber Fenerbahçe bulduğu golün sinyallerini maçın ilk düdüğüyle beraber veriyordu. Ancak, öne geçtikten sonra sezonun geri kalanında alınan sonuçların etkileri görüldü. Özgüven eksikliği yaşayan sarı-lacivertliler, Alanyaspor'un üstüne geldiği dakikalarda gereksiz bir telaş yaşadı. Fenerbahçe orta sahası topla doğru çıkışları yapamayınca baskı kaçınılmaz oldu ve beraberlik golü geldi. Ev sahibinin maç boyunca yaptığı en iyi işin sonucunda golü buldu. İkinci devrede Jannsen'in çabası ve becerisiyle yaptırdığı penaltı maçın rengini tamamen netleştirdi.

Janssen, Fenerbahçe'nin santrafor bölgesine uzun bir süre sonra kalite katacak bir isim olacak, bunun izlerini geçtiğimiz hafta da göstermişti. Dün de oynadığı faydalı futbol, attığı gol ve yaptırdığı penaltıyla galibiyette başrol oynayan isimdi.

Fenerbahçe kritik deplasmanda aldığı galibiyetle lige adeta yeniden başlangıç yaptı. Böyle bir deplasmanda, iyi oyunla gelen üç puan derin bir nefes oldu sarı-lacivertliler için. Fenerbahçe, sezonun geri kalanında alınan sonuçlar kadar kötü bir takım asla değildi. Bu galibiyet sarı-lacivertlilerin grafiğini ivmelendirecektir.

#Fenerbahçe
#Medipol Başakşehir
#Janssen
7 yıl önce
Lige başlangıç
Hüzünlü bir portre üzerinden siyaset analizi
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…