|
Sistemsizlik

Galatasaray haftaya lider de girmiş olsa, teknik direktörü kredisini tamamen tüketmiş durumdaydı. Hırvat Hoca, lider takımın hocası olmasına rağmen neden tartışıldığının kısa ve net bir özetini Yeni Malatyaspor maçında yaptığı tercihlerle ortaya koydu. Bir takımın sistemiyle bu kadar oynarsanız, her hafta farklı denemeler yaparsanız sonunuz "sistemsizlik" olur. Tudor, stoper ve sağ bekteki ilk tercihler Mariano ve Serdar Aziz sakat diye bütün parçaları yerinden oynattı. Yeni Malatyaspor ligin hücum gücü sınırlı takımlarından biri, dün de üç defansif orta sahayla oynamalarına rağmen Galatasaray'ın üstüne rahatça gidebildi. Çünkü, güçleri doğrultusunda bir sistemleri vardı. Galatasaray'ın santraforu Gomis topla buluşamazken ev sahibi ekibin forveti Boutaib oyunun sürekli içinde kalabilecek kadar beslendi, zaten savruk olan rakip savunmayı dağıtmayı becerdi. Galatasaray savunma üçlüsünün hali içler acısıydı. Üçlünün merkezindeki Denayer her geçen gün geriye gidiyor, sarı-kırmızılı formayı giyecek kapasitenin çok altına düşmüş durumda. Maicon'un yavaşlığı üçlünün sağında oynayınca daha net ortaya çıkıyor. Brezilyalı dün oynadığı dakikalarda ciddi hatalar yaptı.

Galatasaray'da her zaman olduğu gibi orta sahadaki sorumluluk ve görev paylaşımı anlaşılmaz bir durumdaydı. Futbolcular dahi kimin hangi bölgeden sorumlu olduğunu, kimin nasıl bir görevi olduğunu tam olarak anlamamış bir görüntüdeydi. Yetenekli ayaklar Belhanda ve Feghouli'nin topla buluşması gerektiği yerde genelde Ndiaye vardı. Onun ayağında eriyen ataklar Galatasaray'ın ritim bulmasına da engel olan faktördü. Feghouli ve Belhanda'nın etkisizliğinin yanında vücut dillerindeki sinmişlik ayrı bir soru işareti. Tudor, son dönemde topu ve dolayısıyla takımı ileri taşıyabilen tek isim olan Rodrigues'i 45 dakika kulübede tuttu. Onu oyuna aldığında iş işten geçmişti. 2-0'dan geri dönmek her zaman yapılabilecek bir iş değil.

Tudor için söylenecek söz kalmadı. Yaptıklarıyla, yapamadıklarıyla, tercihleri ve hamleleriyle kendisine duyulan güveni tümüyle tüketti. Galatasaray 16 hafta sonunda bir oyun mantalitesi, bir oyun sistemi oturtamadı. Sorun kadro kapasitesi değil, teknik adam yetersizliğiydi. Artık Tudor'a teşekkür ve veda zamanı.

#Galatasaray
6 yıl önce
Sistemsizlik
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle