|
Atan aldı
Ev sahibi Karabükspor, hocasını Galatsaray'a kaptırmasına rağmen bu sezon Anadolu'nun "en sert" takımı olma sıfatını koruyan bir ekipti. Bilhassa içeride, rakip " büyük takımlardan" biri olunca çok daha dişli bir takıma bürünen Karabükspor sezon boyunca da "futbol cemaatinin"saygıya değer bulduğu kulüplerden oldu.

Lens ve Kjaer'in dönüşü ve Başakşehir'in puan kaybı ile ilk olmadı 3. olarak Lig'i bitirme ihtimalinin sürmesi Fenerbahçe adına maçı önemli kılan etkenler olarak sıralanabilir. Kişisel olarak Lens- Latovlevici eşleşmesi en merak ettiğim tablo idi. Uzun süre dengede giden bu ikilinin mücadelesi ne yazık ki Karabüksporlu oyuncunun sakatlanması ile maç boyu sürmedi. Hem Karabükspor Hem Fenerbahçe rakip sahada baskıda ısrarcı olunca iki takımda savunmadan akil oyun kurmakta zorlandılar. Hal böyle olunca da net pozisyon ihtimali duran toplara ve karşılıklı hatalara kaldı. Buna her iki takımın kanat forvetlerinin hücum kadar savunmaya yardım etmeyi ihmal etmedikleri gerçeğini de ekleyelim. Bu anlamda ilk yarı iki takım için de birkaç istisna pozisyon dışında taktik disipline kusursuz riayet eden bir görüntüde idi.

İkinci yarıya her iki takım daha hücumu düşünür bir anlayışla başladı. Karşılıklı ataklarla geçen bölümde daha çok iş düşen ve daha önce çıkan Fenerbahçe kalecisi Fabiano oldu. Hem Atıf'ın etkisizliği hem Karabüksporlu Poko'nun rahat hücuma çıkması Advocat'ı Volkan hamlesini denmeye zorladı. Lakin biraz sonra onu da çıkarıp Musa'yı sahaya sürdü Hollandalı. Aynı Musa Sow'un şutu hasbelkader Van Persie'nin önünde kalınca Fenerbahçe galibiyet golünü buldu. İkinci yarının tamamı aslında " atan alır " gibi oynandı ve atan Fenerbahçe uzatmalarda yediği baskıya rağmen 3 puanı aldı.



#Karabükspor
#Galatsaray'
#Anadolu
7 yıl önce
Atan aldı
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset