|
Şampiyon gibi

UEFA Avrupa Ligi'nden Fransa'nın Lyon takımına kısmetsiz bir şekilde elenen yorgun Beşiktaş için Adanaspor maçı, şampiyonluğun ilanından bir adım öncesi gibiydi. Takipçisi Başakşehir'in Çaykur Rizespor deplasmanında sadece puan değil " itibar" kaybı ile dönmesinden sonra Beşiktaş için Adanaspor karşısında alınacak bir galibiyet ligde kalan haftalara çok rahat bir şekilde girmek anlamına geliyordu.



Süper Lig'de kalma anlamında umutları azalan Adanaspor'un ise kalan haftalar adına bir direniş ateşine ihtiyacı vardı. Ricardo Quaresma ve Adriano'nun kulübede kalması Beşiktaş'ın kanat hücum gücünü hayli zayıflattı ilk yarıda. Tolgay Arslan'ın göbekten ince pasları bu zaafiyeti bir nebze giderdi. Forma bulduğu her maçta "ben varım" diyen bu oyuncunun ilk 11'de yer bulamaması kadro mühendisliğinin azizliği bir bakıma.



Beşiktaş golü erken buldu ama maç bitmedi. Aksine Adanaspor oyun olarak da skor olarak da cevap verdi ev sahibine. İlk yarının son bölümünde ise sahanın hemen her yerinde mutlak siyah-beyazlı takımın üstünlüğü ortaya çıktı. İkinci devre Quaresma da sahada başlayınca bu üstünlük artarak sürdü ve galibiyet golü geldi. Ama çok geçmeden Adanaspor, Beşiktaş'ın Atibasız oynadığını fark etti ve rakibinin üzerine gitmeye başladı. Atınç'ın da sanal varlığı eklenince maç yeniden dengelendi. Tosic' in arka direkteki golü biten maçın öne çıkanları; Tolgay ve elbette ki Talisca oldu. Adanaspor ise bir kez daha "Bu futbolu sezon boyunca oynasa Süper Lig'de kalırdı" dedirtti.


#UEFA
#Avrupa Ligi
#Beşiktaş
#Adanaspor
7 yıl önce
Şampiyon gibi
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset