|
Trabzonspor hazine mi buldu?

Sezon başında ciddi transfer hamlesi başlatan Trabzonspor, devre arası transfer döneminde de aynı agresifliğini sürdürüyor. Ne hikmetse Fenerbahçe pahalı hatta çok pahalı transfer yaptığında sorulmayan, Beşiktaş batağa sürüklenirken gündeme gelmeyen, Galatasaray bugünkü “vasat transfer bile yapamaz” noktasına gelirken söylenmeyen cümleler, söz konusu Trabzonspor olduğunda rahat rahat dökülüyor ağızlardan: Trabzonspor hazine mi buldu?

Hepimiz biliyoruz ki bu bir soru değil aslında bir ima. İma edileni biz açık yazalım; demek isteniyor ki “Devlet, Trabzonspor’a el altından maddi destek sağlıyor.” Diyelim ki bu iddia doğru, meşhur tabirle; velev ki öyle olsun; bu durumda şu soruyu sormak gerekmiyor mu: Neden?...

Herkesin malumu olduğu üzere Sayın Cumhurbaşkanımız sıkı bir Fenerbahçeli, keza Sayın Başbakan da... Kabinede Trabzonsporlu Bakan kalmadı, gelmiş geçmiş Genelkurmay başkanları arasında da bildiğim kadarıyla taraftarlığını önceleyen bir Trabzonsporlu paşa yok. Cevdet Sunay olabilirdi ama onun zamanında da Trabzonspor kurulmamıştı henüz. Ne Mehmet Ağar’ı oldu Trabzonspor’un, ne de Mesut Yılmaz’ı... Beşiktaş gibi devletin derinliklerine nüfuz edecek coğrafi konumu da olmadı. Siyasi lider olarak tek bildiğimiz Trabzonsporlu rahmetli Necmettin Erbakan hocaydı; merkezden alabildiğine uzak yani...

Şimdi söyler misiniz hal böyle iken devlet niye durup dururken diğerlerine yaptığı yardımdan fazla Trabzonspor’a yardım etsin? İlk cümleyi kuranın bu soruyu sorması gerekmiyor mu? Aslında soruyu sormasalar da cevabı herkes biliyor. Herkes içinden veya fısıltıyla şunu diyor aslında: “3 senedir bu adamlara hem saha içinde hem saha dışında reva görülen muameleye karşılık bir iyilik yapılıyordur herhalde.” Yani Trabzonspor’a devlet yardım yapıyor iması, aslında bu ülkede Trabzonspor’a haksızlık yapıldığı gerçeğinin ikrarıdır efendim.

Peki, sahiden Trabzonspor parayı nereden buldu. Yalan yok, en son Ozan Tufan için Bursaspor’a teklif edildiği iddia edilen rakamı duyunca ben de bir Trabzonspor yöneticisine şu mesajı attım: “Ağabey anladığım kadarıyla devlet size para veriyor siz de Anadolu takımlarına kardeş payı yapıyorsunuz?” Ama mali tablolar olan bitenin Trabzonspor’un geleceğini ipotek etmesi demek olduğunu söylüyor. Aklı başında Trabzonsporlu'yu endişeye sevk eden, etmesi gereken, rakipleri için de “bir beladan kurtuluyoruz” cümlesini kurduracak bir süreç yaşıyor Trabzonspor. Mevcut kredileri iki yıl ertelemeli olarak rakamı da arttırarak uzun vadeye yaymak gibi bir çözüm, tedavi değil ağrı kesiciden ibarettir. Trabzonspor yönetimi 170 Milyon olan borcu yaklaşık 300 trilyona çıkardı şimdiden. Yani diğer “büyüklere” dedi ki “benim sizden ne eksiğim var; ben de batayım...”

Saygı değmez futbol kamuoyu, aradığınız hazine veya kaynak budur efendim, arz ederim...

#Trabzonspor
#Galatasaray
#Cevdet Sunay
9 yıl önce
Trabzonspor hazine mi buldu?
Kara dinlilerle milletin savaşı
Paralel Tahşidat!
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!