|
Geç kalınca...

Son 2 deplasmandan 6 puan çıkartarak sezonun önemli virajlarından birisini kazasız dönen Beşiktaş, bu galibiyetlerin anlam kazanması için evinde oynayacağı Akhisar maçının öneminin farkındaydı. Hele ki bu hafta Başaksehir-Galatasaray maçının olması bu maçı daha anlamlı hale getiriyordu. Yoğun maç trafiğine bir de Milli maçlar eklenince kadroda ister istemez değişikliğe giden Şenol Hoca, ilk yarıda beklenilen sonucu alamadı. Babel'in ve Cenk Tosun'un kulübede olması nedeniyle kendisine ekstra rol biçen Quaresma, hem ilk yarıdaki bencilliği hem de kaçırdığı penaltıyla takımın ritmini düşürdü. Yeni oyunculara fazla şans vermediği söylenen Şenol Hoca daha ne yapacak anlamıyorum. Lens'e de Negredo'ya da gerekli süreleri verdi şimdiye kadar. Özellikle Lens, bulduğu fırsatları tüketmesiyle bu takımın 11'inde neden oynayamayacağını gösteriyor.

ikinci yarıda beklenilen oyununa dönerek baskıyla başlayan Beşiktaş, Babel ve Cenk'in de oyuna dahil olmasıyla maçı eline aldı. Akhisar Teknik direktörü Okan Buruk, salt savunma niyetiyle geldiği Vodafone Park'ta maçın sonlarına kadar istediğini aldı. Kalabalık tuttuğu kale önünde ne net pozisyon ne de şut imkanı saglamadı Beşiktaş'a. Hatta bazı anlarda kontralarla tehlikeli de oldu.

Oyunun uzun süre durduğu son bölümde Beşiktaş takım halinde yüklense de Akhisar ziyadesiyle soğuttu oyunu. Düşen kalkmadı. Quaresma'nın gününde olmaması, Beşiktaş'ın en iyi yaptığı şey olan, kanat ortalarının doldur boşalta dönmesini sağladı. Son dakikalar adeta duvar topuna dönse de Beşiktaş çok geç kalmıştı ve belki de en kaybetmemesi gereken haftada 2 puan yitirerek önemli bir avantajı yitirdi.

#Beşiktaş
#Akhisar
#Süper Lig
6 yıl önce
Geç kalınca...
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı