|
16 Nisan, Türkiye ve İslam

Referandum sonuçlarını çoğul okumalarla anlamak zorundayız. Çünkü bir tek şey söylemiyor bize. Birçok şeyi anlatıyor. Anlattığı en önemli şey, artık yeni Türkiye'nin milletten onay almasıdır. 150 yıla varan parlamenter sistemi millet kendi onayı ile değiştirmiştir. Millet, sistem ile ilgili kendi kaderini tayin etmiştir. Halk Parti rejimi mezara gömülmüştür. Millet varlığı, CHP rejimini yenmiştir. Yüzyıla varan bu mücadele başarıyla sonlanmıştır. Bunu hissetmemiz ve buna göre yürüyüşümüzü sürdürmemiz gerekir.



Türkiye'de ilk defa radikal değişimin ana öznesi millet olmuştur. Hakimiyet-i milliye tezi ilk defa realiteyle buluşmuştur. Çünkü yüzyıllık tarihte bu tez ile tam tersine millet varlığı reddedilmiştir. CHP rejimi, millet varlığını inkâr etmiştir. Milletin tarihini reddetmiş, milletin coğrafya tahayyülünü reddetmiş, milletin imanını reddetmiş, milletin aktörlerini reddetmiş. Bu yönüyle CHP, bir tekfirci siyasettir. Bu tekfirci siyasal bilinçaltı, milletin gerçek evlatları tarafından yenilgiye uğratılmıştır. Bu topraklardaki bin yıllık millet tahayyülü, yeniden gasp edilen siyasetini geri almıştır. Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletin olmuştur.



CHP ruhu, kabul etmiyor ve direniyor. Mahkemeye koşuyor, iftira ediyor, yalana başvuruyor, AGİT'deki efendilerine koşuyor. Efendilerinin destekleriyle inşa ettikleri hegemonyaları ellerinden gidince tekrar gözlerini onlara çeviriyorlar. Oysa Batı dünya düzeninin yüzyıl önce onlara emanet bıraktığı siyaset kaybetti. Bunun dönüşü yok. Artık Batı düzeni milletin sahipleriyle görüşecek, onları dinleyecek. Emreden değil, dinleyen olacak. Efendilik değil, komşuluk yapacak. Biz dünya düzeni sahipliğinden dengeye, dengeden Batı kulluğuna düşmüş iki yüzyıllık son siyasetiz. Bu son iki yüzyıllık siyaset, yeni bir rotaya giriyor. 16 Nisan'dan çıkan zaferin anlamı budur.



16 Nisan, Erdoğan'ın zaferidir. Arap Baharı'na müdahale ile Erdoğan siyasetinin bölgesel açılımları/fetih girişimleri durdurulmuştur. Erdoğan'ın buna teslim olmadığını gören Batı dünya düzeni, onu önce yerinden etmeye çalıştı. Gezi Olayları, 17-25 Aralık cunta girişimleri ve 15 Temmuz darbe girişimlerinin anlamı budur. Çözüm Süreci'nin sabote edilerek PKK'nın yeniden silahlandırılıp harekete geçirilmesi, Fetullah Gülen hareketinin FETÖ'ye dönüştürülmesi, DEAŞ'ın Türkiye'de eylemlere yöneltilmesi ve DHKP-C'nin artan eylemleri bunu anlatır. Erdoğan yeni arayışları, yeni ittifakları ve direngen liderliğiyle buna boyun eğmedi. Bu zor şartlar altında hem ayakta kalmayı başardı hem de yeni bir sisteme geçiş yaparak dünya düzeninin yerli ittifak güçlerinin duvarlarını yıktı. 16 Nisan'ın başarısı bu bariyerlerin ve duvarların yıkılmasıdır. Dünya düzeni Erdoğan liderliğinin sunduğu yeni bölgesel alternatifliği kabul edecek artık. Nedir bu yeni Ortadoğu alternatifliği? Kalkınma ve adaleti birlikte yürüten siyasettir. Hem kalkınma olacak, millet refah düzeyine erişecek hem de adalet olacak. Petrol paraları belli grupların ve elitlerin elinden Batı düzenine akarak bölgedeki insanları fakirliğe ve diktatörlere terk etmeyecek. Osmanlı sonrası bu düzen, Erdoğan liderliğinin siyasetiyle değişecek. Erdoğan siyaseti, demokrasi ve İslam'ın beraberliğini ve uzlaşırlığını gösteriyor. Ne Sisi diktatörlük seçeneği, ne de İran siyasal İslam seçeneği. İkisi de refah ve adalet getirmiyor. Bunun yerine Türkiye İslamcılarının tecrübe ettiği Müslüman demokrasi seçeneği. Türkiye ORTA YOL Müslümanlığının tarihsel varlığını yeniden çağdaş dünya idrakine Erdoğan siyasetiyle sunacak. Akif'in “asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı” tezidir bu. Zamanın ruhu ile kanatlanan bir İslam'dır bu. Şiddetten, mezhepçilikten ve kavmiyetçilikten( etnikçi ve ırkçı siyasetlerden) uzak bir İslam anlayışı.



Referandum, hem Türkiye hem de Ortadoğu için yeni bir başlangıçtır. Türklerin yeniden millet olarak tarih sahnesine çıkışıdır. Anasır-ı İslam'ın özgürleşerek var oluşudur.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#16 Nisan 2017
#Anayasa referandumu
#Ortadoğu
7 yıl önce
16 Nisan, Türkiye ve İslam
Sezgi güçlü bir isbat vasıtasıdır
Paralar pul olurken
Tam bir operasyon olarak Karabük Üniversitesi yalanları
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru