|
Kalplerin karanlığı, karanlık kalplerin kararlılığı!
Nasrettin Hoca kendi ölümünü büyük kıyamet, zevcesinin ölümünü küçük kıyamet olarak nitelendirmişti. Merhum, hayatta olsaydı ihtimal “ülkesel elektrik kesintisi”ni küçük kıyamet olarak adlandırırdı.

Daha şunun şurasında bir kaç gün önce “dünya saati”ni uygulamış, fazla ışıltılı mekanlarımızı gezegene ayak uydurup şöyle bir kapatır gibi yapmıştık.

Bilmiyorduk ki, “dünya saati” dışında üç vakte kadar bir de “Türkiye saati”miz olacak.

Dünyanın en birinci petrol üreticisi ülke bizmişiz gibi herkesin altında bir otomobil!

Malum havalı işleri seviyoruz. Esasa dair bir meselemiz yok. İmaj lazım bize, imaj dediğiniz de ışıksız, parıltısız, yaldızsız olmuyor tabii.

“Ülkesel elektrik kesintisi”nden alınacak dersler:

1-Herkes ve de her şey neye bağlıymış? Enerjiye. Yer altı kaynakları konusunda enerji açısından nasipsiz olan necip memleketimizde, onu bunu vatan haini ilan edeceğimize öncelikle enerji tasarrufu konusunda hiç de tutumlu olmayan kendi nefsimizi vatan haini kabul edelim.

Merkezi ısıtma, 15 derece İstanbul ikliminde mekanları hamam gibi ısıtıyor, yandım Allah diyenler soğutucuları açıyor. Bkz kamu binaları.

2-Metro istasyonları elektrik kesintisi ihtimaline göre yeniden düzenlenmeli. Jeneratörlerin devreye geç girme ihtimaline karşı, kamusal mekanlarda B planı devreye sokulmak üzere hazır tutulmalı.

3-Elektrik kesintisinin olduğu saatlerde Berkin Elvan’ın ölümüne dair soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınması, iki olayın aynı zamana denk gelmesi olayın kör bir tesadüf olmadığı tezini anlamlı kılıyor. Üstelik DHKP-C bıçak sırtı ilerleyen günlerde en kritik noktalara eylem gerçekleştirmesi ile bilinen bir terör örgütü. Silahın elektrik kesintisinden yararlanılarak içeri sokulup sokulmadığı üç vakte kadar ortaya çıkacaktır elbet. Fakat şu konuda basiret sahibi kişiler olarak anlaşabilmemiz gerekiyor:

Kötü olan kötüdür. Eylemin kötülüğü eylem ile alakalıdır, eylemi yapanın kimliği ile değil. Savcıyı mesela IŞİD militanları rehin almış olsa idi olaya bakış açınız ne olacaksa sol terör örgütüne de bakışınız aynı olmak zorunda.

4-Bir kez daha kötüye hep beraber kötü diyemedik. Terörü meşrulaştırmak için bir çocuğun ölümünün bu kadar kullanışlı hale getirilmesi “sosyal demokrat hassasiyetinize” neden dokunmuyor! Berkin Elvan’ın babası “sadece adalet” isterken, keyfi yerinde “ekran yüzleri” rehin alınan savcıyı ölüme göndermeye neden bu kadar istekli!

5-Ülkenin karanlığı kötü elbet. Ne ki dört bir yan elektrikler gelince aydınlanacak. Yaşadığımız karanlık sadece maddi ya da teknik değil. “Ülkesel elektrik kesintisi” bazı kalplerin ne kadar karanlık olduğunu da ortaya çıkardı. Rehin alınan savcının ölümünü maç heyecanı içinde yazan tivitırcılar mesela...

Kalplerin karanlığı ve karanlık kalplerin kararlılığı konusunda ne yapacağımıza dair acilen düşünmemiz gerekiyor.
#Ülkesel elektrik kesintisi
#elektrik kesintisi
#Nasrettin Hoca
#Berkin Elvan
9 yıl önce
Kalplerin karanlığı, karanlık kalplerin kararlılığı!
İsrail’i ‘tebrik edebileceğimiz’ tek şey ve bundan sonrası
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…