|
Erkam"ın tekzibi

Aziz dostum Erkam Tufan Aytav telefon açtı, dünkü yazımdaki iddianın doğru olmadığını söyledi.

Özetle dedi ki:

''Hocaefendi ile o görüşmede Ferhat Boratav, Cüneyt Özdemir, Bejan Matur ve Serdar Turgut''un yanında ben de vardım. Mavi Marmara''dakilerin şehit sayılamayacağını kesinlikle söylemedi. O günlerde yayınladığı taziye mesajında şehit demişken şimdi böyle bir şey söyleyebileceğini nasıl düşünebilirsin? Bir yanlış anlaşılma sözkonusu. Başka bir bağlamda konuşurken söylediği şeyler yanlışlıkla oraya çekilmiş.''

Erkam''ın Haber 7''deki “Sevgili Hakan Albayrak''a Açık Mektup” başlıklı yazısından da bir alıntı yapayım:

“Mavi Marmara olayı Serdar Turgut''un sorusu üzerine gündeme geldi. Fethullah Gülen''in bu konudaki çıkışının isabetini dile getirdi. Sayın Gülen de inandığımı söyledim deyip konuyu orada bitirdi, daha fazla uzatmadı. Arkasından Serdar Turgut İHH''nın ABD kongresinde terörist örgüt olarak kabul edilmesinin söz konusu olduğunu ve bu konuda ne düşündüğünü sordu. Sayın Gülen de çok kısa olarak ''maalesef öyleymiş ben de duydum'' diyerek üzüntülerini ifade etti. Daha sonra sohbet bizlerin soruları üzerine başka konulara doğru aktı. Terör konusuna girildi. Sayın Gülen bir ABD''li akademisyenin kendisine terörizm konusunda dininiz de buna zemin hazırlıyor şeklinde ifadede bulunduğunu buna karşı kendisinin cevaben; terörizme İslam''ın cevaz vermediğini, bir insanın bu şekilde bilerek ölüme gitmesinin bırakın cenneti doğrudan cehenneme götüreceğini söylediğini ifade etti. Tabii bu cümleyi aklımda kaldığı kadarı ile mealen aktarıyorum…”

Erkam''ın şahitliği benim için muteberdir, fakat

CNN Türk''teki 5N1K programında kendisine böyle bir söz isnat edilen Fethullah Gülen Hocaefendi''nin 8 gündür niye tekzip mesajı yayınlamadığını –sevgili Erkam''ın da bu açıklamayı yapmak için neden 8 gün beklediğini- sormak durumundayım.

Cüneyt Özdemir, www.dipnot.tv''de yer alan “Pensilvanya''da Fethullah Gülen İle Bir Gün” başlıklı yazısının bir yerinde, “cemaatin önde gelen isimlerinden biri”nin, kendisine, “Hocaefendi senin yayınları takip ediyor” dediğini aktarıyor; madem Hocaefendi 5N1K''yı takip ediyor, öyleyse o sözleri duyar duymaz tekzip derdine düşmesi gerekmez miydi?

Şu cümleler de Cüneyt Özdemir''in www.dipnot.tv''deki yazısından:

“Fethullah Gülen, Mavi Marmara''da pek çok gönüllünün sürekli tekrar ettiği ''şehit olmaya gidiyoruz'' retoriğine şiddetle karşı çıkıyor. Böylesine bir şeyin şehitlik bile kabul edilemeyeceğini söylüyor.”

Bu yazı sadece www.dipnot.tv''de değil, Fethullah Gülen Web Sitesi''nde de var (http://tr.fgulen.com/content/view/18615/12/).

Hocaefendi''ye yakın kimselerin hazırladığı ve onların tasvip ettikleri yazıların yer aldığı bir siteden söz ediyorum.

Yukarıdaki ifadeleri tekzip etmek şöyle dursun, Cüneyt Özdemir''in yazısını olduğu gibi –hiçbir şerh düşmeden- siteye koymuşlar.

Ben o siteyi (de) referans aldım.

Demek ki almamam gerekirmiş.

* * *

Hülasa:

Ortada büyük bir karışıklığın olduğu anlaşılıyor.

Bu karışıklıkta hataya düştüğümü kabul ediyorum; Hocaefendi''ye Açık Mekup''ta “Şayet bunu gerçekten söylediyseniz…” ve “Bilgi yanlışsa niçin tekzip etmiyorsunuz?” gibi ifadeler kullanmalı, kesin hüküm vermekten kaçınmalıydım.

Hocaefendi''nin hakkına girdiysem helallik dilerim.

Bir şey daha dilerim:

Hocaefendi bundan sonra gazetecilerle-televizyoncularla konuşurken lütfen teypleri-kameraları kapattırmasın.

Ne dediğini ve nasıl dediğini kendi kulaklarımızla duyalım, kendi gözlerimizle görelim. Hocaefendi''yi rivayet yoluyla takip etmek çok yorucu ve hepimiz için çok yıpratıcı oluyor.

13 yıl önce
Erkam"ın tekzibi
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı