|
Flake’in sonu da Ricciardone ve John Bass gibi olacak

Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake, Ankara’da göreve başladığı tarihten bu yana yaptığı siyasi temaslarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Flake;

31 Ocak 2022’de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu,

4 Şubat 2022’de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar’ı,

16 Şubat 2022’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı,

13 Nisan 2022’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu,

13 Mayıs 2022’de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu,

23 Mayıs 2022’de HDP Genel Merkezi’nde eş genel başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ı,

23 Mayıs 2022’de İYİ Parti Genel Bakanı Meral Akşener’i,

24 Mayıs 2022’de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı,

8 Aralık 2022’de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı,

29 Mart 2023’te ise Muharrem İnce’ye ziyarete gitmeye hazırlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

JEFF FLAKE’İN MANİDAR ZİYARETLERİ!

Bunlar Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake’in açık kaynaklardan öğrendiğimiz ziyaretleri. Flake’in kendi makamında yaptığı kabullerin bir kısmından doğal olarak haberimiz yok.

Türkiye’nin son 12 yıldır yaşadığı süreçleri ve bu süreçlerde ABD büyükelçilerinin yaptıklarını göz önünde bulundurduğumuz zaman, Flake’in tehlikeli yolda olduğunu söylemek mümkün.

27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ile 28 Şubat 1997 darbeleri öncesinde sırasında ve sonrasında ABD’li diplomatlarının yaptıklarını hatırlatmaya gerek yok. Sadece 12 Eylül için “Bizim çocuklar başardı” ifadesini hatırlatmakla yetinelim.

Ama yakın zamanda yaşananları hiç unutmamamız lazım. 2011 yılında Ankara’ya büyükelçi olarak atanan Francis Ricciardone, görev süresi dolana kadar tıpkı Flake gibi mekik dokudu. Özellikle Fetullahçı Terör Örgütü’ne mensup yargı bürokratlarıyla yakın temas içindeydi.

17-25 Aralık kumpası olgunlaşıp, sahnelenme aşamasına gelince, Ricciardone, “İmparatorluğun yıkılışını izleyeceksiniz” diyerek işaret vermişti. Ricciardone’nin beklediği yıkım gerçekleşmedi, 2014 yılındaki yerel seçimlerde millet duruşunu gösterdi, FETÖ’nün yıkılışı başladı.

Ricciardone’nin ardından gelen John Bass, selefinin yolundan gitti. 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde ve gecesinde epey gayret gösterdi. Milletimizin meydana inmesi ve işgal girişimini püskürtmesi Bass’ın hayallerini söndürdü. Bass soluğu Afganistan’da aldı.

ALTILI MASA’NIN YIKILMASI VE FLAKE’İN GAYRETLERİ

Ne yazık ki Flake’in temaslarına, tarzına, tavırlarına baktığımızda, Ricciardone ve John Bass’ın yolunda gittiğini görüyoruz.

Flake, ABD Başkanlığı’na adaylığı sırasında “Bence Erdoğan’a çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım” diyen Biden’ın adamı olarak Türkiye’ye geldi. Ve nitekim temaslarına baktığımızda gerçekten de muhalif liderleri ziyaretini açıkça yapıyor.

Altılı Masa’nın yıkılmasının ardından yaşanan hareketlilikte de Flake’in gayretini görüyoruz. ABD’nin yeni Ankara Büyükelçiliği karşısındaki otel, masayı toparlama karargahına dönüşmüş. Otelde kimlerin kimlerle bir araya geldiğini ve ne konuştuğunu bilmiyoruz. Zira otelde ABD istihbaratına ait sağır odalar olduğuna ilişkin çok ciddi iddialar var.

Ancak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; kim hangi karanlık kapılar ardında ne hesap yaparsa yapsın, Flake’in sonu da Ricciardone ve John Bass gibi olacak.

#Jeff Flake
#ABD Büyükelçisi
#Altılı Masa
#Meral Akşener
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Ricciardone
#John Bass
#Ekrem İmamoğlu
#Ali Babacan
#Ahmet Davutoğlu
1 yıl önce
Flake’in sonu da Ricciardone ve John Bass gibi olacak
Bir başka hayatın seyircisi
Bir Başka Mesele: Sistemi psikiyatr ve psikologlar bozdu
Niçin Diyanet
Bi şey yapmalı!
Hayallerin ötesinde yaşanan bir zaman dilimi