|
Gönüllerin birincisi

Geçen hafta Berlin'deydim. Turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan ITB Turizm Borsası Fuarı, 8-12 Mart tarihleri arasında Almanya'nın başkenti Berlin'de, 50. kez turizm profesyonelleri ile buluştu. Fuara, 80'den fazla ülkeden tur operatörleri, uçak şirketleri ve turizm acenteleri başta olmak üzere turizm örgütleri, bakanlıklar ve yerel yönetimler de 4 bin stand ile katıldı.



Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Berlin Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği önderliğinde, Arasta Mimari Tasarım tarafından tasarım ve uygulaması yapılan 3 bin metrekare stand, 4 bin standın arasından sıyrılarak Avrupa kategorisinde ikincilik ödülü aldı. Tasarım, uygulama, fonksiyon, buluşma, hizmet gibi kriterlerin dikkate alınarak yapıldığı değerlendirmede, Türkiye Standı ikincilik ödülünü alarak, turizme ilişkin kriz senaryolarının konuşulduğu bir ortamda fark oluşturmuş oldu.



Bütüncül bir yaklaşım ile tasarlanıp Türkiye'nin destinasyonlarının farklı renk ve kültürel ögelerinin esas alınarak gerçekleştirildiği uygulama; katılımcı stantların fonksiyonel oluşu, sahne ve tavan ledlerinin kullanımı ve kalitesi, peyzaj tasarımı, sümbül ve nergis kokularının ortama hakimiyeti ile bütün turizmcilerin beğenisini kazandı.



Galata Kulesi, Efes Celsus Kütüphanesi, Side Apollon Tapınağı, Kapadokya Peribacaları ve yine Kapadokya'dan uçan balon, Sivas Divriği Camii'nin Kuzey Taç Kapısı, yamaç paraşütü ve golf alanı standın en dikkat çekici bölgelerini oluşturuyordu.



Destinasyon bölgelerinin özelliklerine göre konumlandırılmış laleler, manolyalar, yaseminler, begonviller, zeytin ve limon ağacı, mandalinalar ve portakalların yanında sümbül ve nergis gibi mevsimlik çiçeklerle Türkiye Standı, öne çıkmıştı.



Bahar; Türkiye sayesinde Berlin'e ve tüm fuara gelmişti. Mis gibi çiçek kokuyordu standımız. Emeği geçenlere; başta Kültür Bakanı'mız Prof. Dr. Nabi Avcı'ya, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal'a, Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın'a, Daire Başkanı Onur Gözet'e, Kültür Ataşeleri Tahsin Yılmaz ve Hüseyin Gazi Coşan'a ve Arasta Mimari Tasarım'dan Gönen Orhan'a çok teşekkür ediyorum.



Standımız her ne kadar ikinci de olsa, 'Gönüllerin Birincisi' olarak hafızalardaki yerini aldı…


#Berlin
#Almanya
#Nabi Avcı
7 yıl önce
Gönüllerin birincisi
Biz öleceksek; siz de dans edip şarkı söyleyemeyeceksiniz
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…