|
Çünkü Yeni Şafak katılaşmış kalpleri bile acıtıyor
Bir grup maskeli terörist, dün sabaha karşı
, molotofkokteyli atıp, ardından uzun namlulu silahlarla tarayarak “şimdilik” kaçtılar.


Devletin bakışı keskin ve eli uzundur. Onları yakalarından tutarak, inlerinden çıkaracağından kuşku duyulmamalıdır.



VAKUR DURUŞ, ASİL DÜŞÜNÜŞ


Öte yandan bu saldırıya karşı, her iki gazetenin de vakur duruş , asil ve serinkanlı düşünüşle gösterdiği olgun tavır, onların emsallerinden nasıl farklı bir yerde durduklarının yeni bir belgesi olarak medya tarihine geçecektir.



Yakın geçmişte, PKK medyasına karşı tepkilerini, bireysel tercihleri eşliğinde apaçık yüzleri, kimliklerini kazıdıkları ışıklı alınlarıyla, gizlenmeye, saklanmaya, kaçmaya gerek görmeden ortaya koyan bir grubun, izdiham nedeniyle kırılmasına neden oldukları bir cam yüzünden ilgili medya grubu tarafından nasıl suçlandıklarını, onun tarafından yumurtası sıkışmış tavuk çığırtkanlığıyla Batı'ya nasıl şikayet edildiklerini hatırlayınca, Yeni Şafak ve Akit gazetelerinin zikrettiğim tutumları nedeniyle ayakta alkışlanacaklarına tereddütsüz inanıyorum.



TETİĞİ ÇEKEN ELLER


Yukarıda belirttiğim gibi, tetiği çeken ellerin kimler olduğu mutlaka ortaya çıkarılacaktır.



Biz bu konuda (soruşturmayı da etkilemeyecek şekilde) sadece tahmin yürütebiliriz.



Dolayısıyla maskeli saldırganlar,



-PKK medyasının veya CHP'nin bin bir tahrikle gaza getirdiği ulusolcular,



-PKK'nın, HDP yardım ve yataklığıyla şehirlere yerleştirdiği teröristler,



-Kaç zamandır huzur bozma operasyonunu yürüten Paralellerin kiralık tetikçileri,



-Güvenliğin sarsılmasıyla huzurun bozulmasından çıkar sağlayan kişi ya da grupların elemanları olabilirler.



Selahattin Demirtaş'ın Yeni Şafak'ı kameralara doğru tutarak tehdit etmek suretiyle, onu HDP=PKK'lı teröristlerin açık açık hedefi haline getirme isteyişi de hafızalardaki yerini zaten korumaktadır.



Ayrıca, Türkiye'de istikrarın bozulmasından fayda uman Suriye'den, ABD'ye kadar bir dizi devletin istihbarat örgütleri ya da onların taşeronları da bu saldırıyı gerçekleştirmiş olabilirler.



YENİ ŞAFAK KATILAŞMIŞ KALPLERİ BİLE ACITIYOR


Yapanı her kim olursa olsun, Yeni Şafak'ın en katılaşmış yürekleri bile acıtacak şekilde gerçekleri aydınlatma gücüne sahip, vatansever ve yerli bir gazete olması, saldırıya uğramasının gerçek nedeni olarak öne çıkmaktadır.



Yeni Şafak'ın Yasin Börü'nün şehit edilişinden, barışçıl sahtekarlık gösterilerinin bir getirisi olan bombalamalara, HDP=PKK'nın hendekler kazarak halkı aç ve biilaç bırakışından, bodrumdaki yaralılar ve ölüler komedisini oynayışına kadar hemen her olayı aydınlatarak, katılaşmış kalpleri bile gerçek yoluyla acıtarak yeniden titretmesi, elbette birilerini huzursuz edecekti.



Ayrıca Yeni Şafak'ın bidayetinden beri, hür düşünebilen vatansever yazarların mekanı, hür düşünceye sevdalı okurların gazetesi olduğu da biliniyor.



Dolayısıyla milli menfaatleri esas alan yayın politikası, gerçekleri ve doğruları gözeten haber anlayışı, Türkiye'nin düşünsel birikimine yaslanan hür düşünceli yazarları, zalimlere karşı olan keskin düşmanlığı, teröre olan nefreti, daima ve daima mazlumu korması ve kollamasıyla maruf olan Yeni Şafak'ın susturulmak, en azından korkutulmak istenmesi de ancak Türkiye düşmanlarının, teröristlerin, milletin istikrarlı, huzurlu yaşamasından büyük rahatsızlık duyan iç ve dış çevrelerin arzulayabilecekleri bir şeydir.



HAİNE İHANETİ, DÜRÜSTE DOĞRULUĞU HAKTIR


Son maskeli saldırı Yeni Şafak'ın maruz kaldığı ilk saldırı değildir. Daha önce de hain eller birkaç kez ona uzanmaya kalkışmışlardı.



Hainin hainliğinden dönebilmesi umut edilebilir. Dürüstün yegane istikameti olan doğruluktan başka dönebileceği bir yön ise yoktur.



O halde, Yeni Şafak gazetesi başta gelmek üzere Albayrak Medya Grubu'nda yer alan TVNET ve diğer yayın birimlerinin menfur saldırılardan etkilenmeksizin yollarına devam edecekleri aşikardır.



Albayrak Medya Grubu'na ve Akit gazetesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; Rabbimizin, katil ve hainlerin niyetlerini beyinleriyle, eylemlerini elleriyle birlikte kurutmasını niyaz ediyorum.



#Yeni Şafak
#saldırı
#Akit
8 yıl önce
Çünkü Yeni Şafak katılaşmış kalpleri bile acıtıyor
Padişah konmaz saraya, hâne ma"mur olmadıkça...
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!