|
Dergilerimiz: derin ekonomi, gerçek hayat, bilge çocuk

sevgili okuyucularım;



bu (

albayrak medya

) var ya (

tvnet televizyon kanalı, yenişafak gazetesi

) yayınladığı okkalı kitaplar ve haftalık-aylık 8-10 adet dergileriyle bir matbuat ve basın-yayın kaynağı olmuştur..



eski-yeni yayınladığı ana bilgi kitaplarının adlarını saymaya kalkışamam.. uzun bir liste tutar.. sütunumu doldurur.. başka söze fırsatım kalmaz..



yalnız, halen yayınlanmakta olan mecmuâların (dergilerin) isimlerini tekrarlamak isterim:



derin tarih – derin ekonomi – nihayet – cins – bilge çocuk – gerçek hayat – lokma – bilge minik..


*


ben bugün size bu yayın organlarının sadece üçünü tanıtmaya çalışacağım.. diğerlerini önümüzdeki günlerde gündeme getirebileceğimi umuyorum..



derin ekonomi


biliyorsunuz ekonomi hayatın ve dünyanın temel taşı sayılır.. bu mübarek nesne, maddi ve manevi bütün varlık unsurlarını etkisi ve hâkimiyeti altında tutar.. derin ekonomi dergisi uzun zamandan beri neşredilmektedir.. zaman zaman gazetede bu güzel eseri çıkaranlarla görüşüyorum.. konuşuyorum.. dolgun ve olgun arkadaşlar.. konularını iyi biliyor ve iyi takip ediyorlar..



dergiye katkısı olan yazarların, başta albayrak ceo'muz

doç. dr. ömer bolat

olmak üzere,

ibrahim karagül, ibrahim acar, doç. dr. kadir tuna, doç. dr. hatice karahan, meliha okur, prof. murat yülek, dr. robert cutler, ali saydam

gibi fikir ve ekonomi uzmanlarının isimlerini ve beyanlarını hatırlatmak yerinde olur..



dergi, her sayısında önemli iktisat problemlerini aydınlığa çıkarmakta ve incelemektedir.. derin ekonomi'nin her nüshasını okumak, ekonomik bilgilerimizin canlanmasını, şahsi ve mesleki işlerimizin aydınlığa kavuşmasını sağlıyacaktır..



derginin büyük boy sayfa adedi, her sayısında değişmek üzere 150- 200 sayfa arasındadır..



gerçek hayat dergisi


40-50 sayfalık bu mevkute, bu haftada bir çıkan dergi, gerçek bir politika, siyaset ve mücadele organıdır.. sözünü ve düşüncesini esirgemeyen genç ve yetişmiş gazetecilerin fikir ve siyaset meydanına sevk ettikleri tezleri, yorumları ve tenkitleri zevkle okuyabilirsiniz.. okurken hem heyecanlanır, hem sevinir hem de zaman zaman öfkelenirsiniz.. siz de derginin yazdıklarına yeni şeyler katmak ihtiyacını duyarsınız.. sahibi

mustafa albayrak

'tır..

ibrahim karagül

, genel yayın yönetmenidir.. yazarları, editörleri arasında

emeti saruhan, turgay bakırtaş, ayça örer, sevda dursun, süleyman şahin, ali ayçıl, idris saruhan, ömer lekesiz, ersin çelik, ismail halis..

gibi arkadaşlarımız vardır..



haa bir de

abdullah hanönü

'nü size hatırlatayım.. bu zat bir reklâm kralıdır.. reklamcılığın gerçek ilkelerini, psikolojik esaslarını ve dostlukların dürüst ve sıcak muamelelerini iyi bilir.. kırk yılda bir sırası geldi de eğer onu haklı olarak övdüysem kimse bana bunu çok görmesin.. bu emektar yazarınız, ağabeyiniz; yazılarının içine tuzu biberi olsun diye bazen hafif baharat tat ve ekşi katarsa şaşmayın..



bilge çocuk


derginin kapağında, (kardaki bilim) yazıyor.. içinde ise; (kar taneleri nasıl oluşur), (yeryüzüne nasıl iner), (kar'ın şeklindeki sır), (kar, sesi emer mi) gibi soruların cevabı var..



yine, kapakta (zekâyı geliştiren etkinlikler), (acayip icatlar); (afacan sınıfı) gibi başlıklar var.. içeride bu başlıkların açıklamaları yazılı..



(peygamberimiz nasıl yaşamış), (ayva'nın faydaları-eczane gibi bir meyve) (tahin-pekmez tatlısı), (cemrelerin düşme zamanı) (süperkuş serçe), (afacanlar sınıfı: çizgi roman): emre bilgiç çizmiş ve yazmış.. (hesap oyunları, yani matematik hesapları), (ayıklama oyunları), (nasreddin hoca fıkraları) hazırlayanlar: ruhi şirin-osman turhan-esma genç. (icat atölyesi), (sinir dükkanı: yazan mevlâna idris-resimleyen mehmet emin). not: bu mevlâna idris, vaktiyle r. tayyip erdoğan'ın basın müşaviri idi.. bu satırların yazarıyle bir röportaj yapıp belediye dergisinde yayınlamıştı. yazısını ve üslubunu beğendiğimi hatırlıyorum.. ona buradan bir selâm gönderelim..



(meraklı ile kaygısız) yazan: tuba devam, resimleyen: yavuz girgin, (bizim mahallenin dedektifleri), (böcekistan: resimli böcek hikâyesi).



(halepli zeynep: mevlâna idris).. bir cümle: çocuk edebiyatı yüksek nitelik ister: bu söz de mevlânanın.. sayın idris: osman amcana yazılarından ve kitaplarından gönder.. baki selâm..



efendim, dergilerin tarifi, tasviri zor iştir, az iştir, eksik iştir.. elinize alın da rengine, biçimine içine bakın.. güzelliği işte o zaman fark edin...

#Derin Ekonomi
#Gerçek Hayat
#Bilge Çocuk
٪d سنوات قبل
Dergilerimiz: derin ekonomi, gerçek hayat, bilge çocuk
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı