|
Baskı altındaki gençlere tavsiyeler

Son aylarda ülkemizin en önemli gündemi olan “paralel ajanlık örgütü” konusunda sürekli sorular geliyor. Kafalar karışık, korku ve endişe içinde gençler. Özellikle bu örgütle ilişkisi olmuş, okullarında okumuş veya evlerinde kalmış olan gençler, kendisine “cemaat” veya “hizmet” diyen bu gizli örgütün bir tehdidi veya şantajı ile karşılaşmaktan korkuyorlar.

Ülkenin başbakanını, genelkurmay başkanını, istihbarat örgütünün en üst yöneticisini tutuklamaya kalkışmış, kriptolu telefonları, dışişleri bakanlığını dinleyip yabancı ülkelere servis etmiş, Türkmenlere silah yardımı götüren TIR’larımızı durdurmuş, binlerce insana ahlaksızlık tuzağı kurup görüntüsünü kaydetmiş, sahte delil üreten, en büyük yatırımlarımızı durdurmak isteyen, yerli silah sistemlerimizi, millî gemi çalışmalarımızı, Göktürk uydusunu sabote etmek için İslam’a ve bilhassa bu sebeple Türkiye’ye düşmanlık besleyen dış güçlere hizmet eden bu tür gizli örgütler hep vardı, Türkiye bunların hepsini bugüne kadar yendi.

Milletimizin kendi kültür ve medeniyet değerlerine, İslam’a onun Peygamberine sarsılmaz bağlılığı, çalışkanlığı ve millî iradeye sahip çıkma azmi, yabancı ülkelerin içeride kurduğu ajanlık örgütlerinin hainliklerini daima boşa çıkarmıştır, yine boşa çıkaracaktır.

Onlara ilk sözüm, asla korkmamaları ve kendilerine örgüt üzerinden gelen gizli talimatlara uymamaları olacaktır.

Sizi içine hapsettikleri körleştirici âlemden çıkmak için gazete okuyun, televizyonlardan mutlaka düzenli haber takip edin. Bir adım ötede kim olduğunu bilmediğiniz sözde “ağabeyler”i değil; devletimizin seçilmiş yöneticilerinin açıklamalarını ve uyarılarını dinleyin.

Dünya çapında bir devlet adamı ve stratejist olan kıymetli başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu iyi dinleyin, “Stratejik Derinlik” başta olmak üzere kitaplarını acele okuyun.

Örgütün sahte yazarlara yazdırdığı düzmece, içi boş, kof, sığ kitabımsılarını değil; ülkemizin gerçek aydınlarının ilim, fikir ve sanat eserlerini okuyun.

Bugünkü devlet yöneticilerimizin büyük çoğunluğu hem Said-i Nursî’nin hem Mehmet Âkif’in hem de öncü mütefekkirlerimizden Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç’un eserlerini okumuş ve fikirlerini benimsemiş seçkin insanlardırlar. Özellikle Necip Fazıl Kısakürek’in yönettiği Büyük Doğu dergisiyle Sezai Karakoç’un yönettiği Diriliş dergisini, Nuri Pakdil’in yönettiği Edebiyat dergisini gençlik yıllarından beri takip etmiş, bu terbiye ocaklarından yetişmiş insanlardırlar.

Siz de “paralel örgüt”ün sansür uyguladığı, kitap kırtasiye dükkânlarına sokmadıkları bu büyük fikir ve sanat öncülerinin eserlerini bir an önce ve mutlaka okuyun.

İki yüzlü sahtekâr sözde “ağabeylerin” aynı zamanda birer zır cahil olduklarını unutmayın. Devletin cahili, siyaset biliminin ve toplum idaresinin cahili, harita tanımaz, strateji bilmez, “cahil bırakılmak suretiyle yetiştirilmiş!” ahmak tiplerin sizi yönlendirmesine izin vermeyin. Tarihimizi, coğrafyamızı, yakın siyasî geçmişimizi (bilhassa son 100 yılı) öğrenmek için örgüte ait olmayan kitapçılardan gerçek ve ilmî araştırma eserlerini bulup okuyun.

Mutlaka Kur’an-ı Kerim’in bir tefsirini okuyun. Biliyorum ki sahte bir dindarlık oluşturabilmek için bu örgüt, siz gençlere Kur’an okumayı da hadis okumayı da yasaklamaktadır. Bu yasakları çiğnemekle zihninizi ve aklınızı esir olmaktan kurtarabilirsiniz.

Unutmayın ki “maşa olarak kullanılmak” gibi aşağılık ve onur kırıcı bir duruma düşmemek, ancak aklımızı, zekâmızı, okuma ve öğrenme kabiliyetimizi en üst seviyede kullanmamızla mümkün olur. Dikkat ederseniz yasadışı sol terör örgütleri tarafından maşa gibi kullanılan tiplerin de ortak özelliği gerçek anlamda cahilliktir.

Odanıza büyük bir İslam Dünyası Haritası asın. 5 Deniz havzasını ezberleyin ve bu beş denizin çevresinde olan biten bütün dış politika gelişmelerini, askerî, ekonomik, kültürel her gelişmeyi takip edin.

Petrol ve doğalgaz nereden çıkıyor, dünya pazarlarına ulaşmak için nerelerden geçiyor, hangi limanlar hangi ülkede, gemiler hangi kanal ve boğazlardan geçmek zorunda, Avrupa devletleri Asya kıtasının büyük ülkeleriyle ticaret yapmak için hangi yolları kullanıyor, ezberlemelisiniz.

Mesela büyük komşumuz Rusya’nın devlet başkanı ülkemizi ziyaret etti. Bu ziyaret hakkında kimler lehte, kimler aleyhte yazdı, farklı basın organlarının haber ve yorumlarına bakarak kim nerede duruyor, öğrenebilirsiniz. Başkasının aklıyla hareket etmeyin, doğrudan kendiniz gerçek bilgiye ulaşabilirsiniz, deneyin.

Çalınmış soruya, dilencilikle toplanmış paraya, alın terinizle kazanmadığınız hiçbir dünyalığa kendinizi satmayın.

Yaz aylarında inşaatlarda amele olarak çalışmak pahasına da olsa kendi imkânlarınızla okuyun, gizli örgütlere, kiralık maşa arayan karanlık tiplere borçlanmayın.

Hükümetin de çalınmış soruyla polis olmuş, çalınmış sınav sorusuyla kazanamayacağı fakülteye, meselâ hukuk fakültesine sokulmuş ve hatta yine çalıntı soruyla hâkimlik sınavını kazanıp örgütün emrine girmiş kişilere yönelik bir af çalışması yapması gerekebilir.

Aksi takdirde bu insanlar ömür boyu bir borçluluk ve şantaj baskısı altında kullanılabilirler. Onları bu baskıdan kurtarmak gerekiyor.

#şaban abak
#şaban abak yazı
#yeni şafak yazar
9 yıl önce
Baskı altındaki gençlere tavsiyeler
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti