|
Derbiden notlar

Kadıköy'deki kritik derbiyi geride bıraktık. Şampiyonluk yolunda ipleri Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, Avrupa'ya katılma yolunda üçüncülüğü kovalayan Beşiktaş'ı ağırladı. İki takımın da kazanmaktan başka çaresi yoktu. Sarı-lacivertliler azalan şampiyonluk umudunu korumak, siyah-beyazlılar da üçüncülük hedefini son haftalara taşımak için sahaya çıktı. Sivas'ta iki kritik puanı bırakarak büyük hüsran yaşayan Fenerbahçe, derbiyi 2-1 kazanarak Galatasaray ile arasındaki 4 puanlık farkını korumayı başardı.


Maçın sürprizi İsmail Kartal'dan geldi. İlk 11'de değişmediği Edin Dzeko'yu kulübeye çeken İsmail Hoca, maça nöbetçi golcüsü Michy Batshuayi ile başladı. Belçikalı oyuncu, karşılaşmanın gol perdesini açan isim oldu. Hocanın, sakatlanan İsmail Yüksek'in yerine Mert Hakan'ı değil de Rade Krunic’i alması, bununla birlikte yabancı kontenjanı nedeniyle stoperini değiştirmesiyse şaşkınlığa neden oldu.


Mücadelenin kırılma anı Al Musrati'nin 25. dakikada takımını 10 kişi bırakmasıydı. Devre arasında 11 milyon euro bonservis bedeliyle siyah-beyazlılara katılan Libyalı oyuncu, Galatasaray maçının ardından bu derbide de büyük hayal kırıklığı yaşattı.


Derbinin en güzel hareketinde ise Livakovic ile Cenk Tosun'un isimleri vardı. Fenerbahçe'nin eleştirilen Hırvat kalecisi, Muleka'nın kafa vuruşunda gösterdiği refleksle müthiş bir kurtarışa imza attı. Bu sezon performansıyla eleştirilen Cenk Tosun da attığı golle eski günlerini hatırlattı.


#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Süper Lig
15 gün önce
Derbiden notlar
Kamu yönetiminde bölüşüm sorunu ve çözüm yöntemi
Başıboş köpek sorunu nasıl çözülür?
Gazze yanarken Hac ve Umre
Fiîlî işgalden zihnî işgale kapitalizmin insanı ve hakikati yok ediş serüveni… 
Yeni anayasa tartışmaları ve siyasetin normalleşmesi