|
Evlilikte ihanet molası!

Komedi dram fark etmeksizin ekrandaki mutsuz evliliklerin sebebi kadınlar! Erkek karakterler kusursuz, anlayışlı, karizmatik karakterize ediliyor, kusurları dahi sevimlilik kategorisinde zamanla kusursuzlaşabiliyor. Ama kadınlar öyle mi? Mutsuzluğun, boşanmanın, çocukların mutsuz olmasının, parçalanmış ailede yaşamalarının sebebi hep kadınlar.

Hayat Yolunda, profesör olmak için çalışan Şafak’ın kızıyla iletişim kurmakta zorlandığı sahne ile yaptı açılışı. Çocuk kendisine yeterince vakit ayırmadığı için anneye tepkili yüzüne dahi bakmıyor ama babayla can ciğer kuzu sarması. Devamında Alp’in Şafak’ı Şafak’ın asistanıyla aldattığı ortaya çıktı, Şafak boşanmaya karar verdi, çocukla annenin iletişimi tamamen kopma noktasına geldi. Senaryo öyle bir yerden giriş yaptı ki hikayeye, ihaneti, evlilikte olur böyle şeyler ne var büyütülecek yaklaşımıyla işliyor.

Benzer bir tema, kariyer yapmak uğruna çocuğuyla yeterince ilgilenmeyen anne teması Hayat Ağacı’nda işlenecek gibiydi ama erken final kararıyla hikaye hızlanınca ışık hızıyla yaşandı Esra Arif kanadında gelişmeler. Hikayenin başında Esra avukat, Arif işsizdi. Başvurduğu işlerin maaşını beğenmeyen, iki yıldır evde olan Arif ilgilendiği için çocukla arasında güçlü bir iletişim vardı. İki yıldır işsiz olmasına rağmen sakin, huzurlu, anlayışlı karakterize edilen Arif’e karşılık; huysuz, sert, hırslı Esra’nın anneliğini sorguluyordu senaryo. Meslek, çalışma şartları sebebiyle sabah dokuz akşam beş değil insanın tüm hayatını etkiler. Avukatlık da cinsiyet ayrımcılığı yapmak adına değil çalışma şartlarının ne kadar zor ve çetin olduğunu belirtmek adına erkek işler kategorisinde yer alır. İşsiz bir koca, erkeklerin dünyasında ayakta durmaya çalışırken anneliği sorgulanan Esra’dan çok zengin bir hikaye çıkabilecekken; Kenan’ın intikam planı çerçevesinde senaryo dümeni başka mecralara kırınca havada kaldı.

Paramparça’da mükemmel erkeğin temsilcisi Cihan ile kontrol delisi Dilara’nın mutsuzluğunun sebebi tartışmasız Dilara ve hırsları. Kaderimin Yazıldığı Gün’de neredeyse her gün çocuk doğuramadığı için kayın valisi tarafından eksik olmakla suçlanan Defne mutsuzluğun kaynağı. Aşkın Kanunu’nda boşanmaya karar veren İpek tabii evliliğin bitiş sebebi. Yoksa her şey güllük gülistanlık devam edecekti!

Üçgen ilişkilerin yeni dizisi Gönül İşleri de benzeşen bir tema ve anlayışla başladı ve devam ediyor yoluna. Aşk adı altında zengin çocuğu kafeslemeye çalışırken hayatının kontrolünü elinden kaçıran okuldan atılan Sevda; bir hırsızla polisin aşkının arasında kalan saflıkta sınır tanımayan Saadet; küçük yaşta kardeşlerine annelik yapmak zorunda kalan, disiplinli, kontrol delisi, her şeye rağmen kocasından vazgeçemeyen Servet.

Bu yıl diziler birbirini çok sevenler sürekli kavga eder, tartışır önermesini çok seviyor nedense. Yılmaz Servet çiftiyle de böyle bir bağırış çağırış sahnesinde tanıştı seyirci. Eski futbolcu Yılmaz ‘ben heyecanı özlüyorum, sense baskıcı, kontrol delisisin’ dedi, boşanmaya karar verdi çift. Servet hamile olduğunu öğrenince son bir defa daha deneyelim demeye gitmişti ki Yılmaz’ı ortağı yakın arkadaşı Alev’le gördü, görmekle de kalmadı, altı aydır ilişkilerinin devam ettiğini öğrendi. Timuçin Esen tarafından sevimlilik numunesi olarak yorumlanan, sevdiriyor kendini söylemiyle sosyal medyada rağbet gören Yılmaz; evliliğine verdiği ihanet molasında altı ay boyunca aradığı heyecanı karısının en yakın arkadaşı Alev’de bulmuş, yaşamış, heyecanın sonuna gelmiş, evliliğine dönmeye karar vermişti. Muhteşem Yüzyıl’dan kalma imajıyla yılan gözlü olarak tanımlanan Alev buruşturulup fırlatılmayı kabullenemediği için Servetle mücadeleye dönüştürdü işi. Hem işte hem eşte iki rakip konumuna geldiler. Bir kısım seyirci Servet’e bir kısmı Alev’e kızarak seyrederken Yılmaz’a herkes sempati besliyor. Oyuncunun performansı, senaristin yazdığı repliklerle Yılmaz’a sempati beslenmemesi imkansız. İhanet ediyor, yalan söylüyor, tüm aileyi söylediği yalanla parmağında oynatıyor, ama yine de çok seviliyor Yılmaz. Karısını sevmeye devam eden ama bu arada evliliğine ihanet molası veren, istediği an evliliğine dönmek isteyen, karısı tarafından kabul edilen, öteki kadın tarafından beni bırakma diye yalvarılan erkek fantezisine hayat verdiği için seviliyor Yılmaz. Ne de olsa mutsuz evliliğin de ihanetin de tek sorumlusu her daim kadınlar!

#Hayat Yolunda
#Şafak
#Alp
9 yıl önce
Evlilikte ihanet molası!
İslam’ı teröre alet eden zihniyet PKK’nın sözde Diyanet İşleri Başkanı!
Ermeni meselesine ilişkin iki soru
Zemzem
"Muhafazakâr akıl" ve "Tehcir"
Evvelbahar