|
Galatasaray zirveyi sevdi

Yabancı oyuncu tartışmaları alevlenmişken, 11 yabancı oyuncusuyla sahaya çıkan Galatasaray’ın Konyaspor deplasmanındaki performansı merak konusuydu.

Konya’nın cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı maça iki takımda kontrollü başladı. Galatasaray’ın alıştığımızın aksine rakibi karşısında geniş alan bulmakta zorlandığı bir müsabakaydı.

35. dakikada Feghouli'nin vuruşu dışında çok fazla pozisyon izleyemedik. Bunda Konya seyircisinin olmayışının da etkisi düşünülebilir. Futbolcular da stadın sessizliğine ayak uydurdular.

İkinci yarıda daha etkili bir Galatasaray izledik.

Gomis Galatasaray’da şampiyonluk tacının en parlak taşı ve parlamaya devam ediyor. Konyaspor maçındaki golleri defalarca izlenmeye değer.

Yabancı futbolcuların başarılarının yanı sıra dikkat edilmesi gereken bir diğer konuda Selçuk İnan performansıydı. Oyuna katkısı su götürmez bir gerçekti milli oyuncunun.

Yerli futbolcularımız, çok çalıştıkları iyi performans gösterdikleri ve taşıdıkları formanın hakkını verdikleri takdirde her zaman takımda yer alabilecek yetenekte ve kapasitedeler. Selçuk İnan bunun en güzel örneği.

Galatasaray ligin henüz başında, Konyaspor maçından da cebinde +3 puanla dönüyor evine.

Ezeli rakipleriyle arasında ciddi puan farkı açan sarı-kırmızılılar bunun rahatlığını özellikle Fenerbahçe derbisinde, müthiş bir özgüven ile taçlandırıp maçı kazanacakları kanaatindeyim.

Galatasaray’a başarısı ve artan heyecanla devam eden lige sunduğu katkı için tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.

Lig boyunca bol gollü maçlar izlemeye devam…

#Galatasaray
#Konyaspor
#Süper Lig
7 yıl önce
Galatasaray zirveyi sevdi
Haftanın ekonomik özeti ve beklentiler
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü