|

Kuşadası ile Sisam turizmde ortak oldu

Kuşadası Ticaret Odası ile Yunanistan'ın Sisam Adası'nın Ticaret Odası turizm alanında işbirliği için ortaklık protokolü imzaladı. Odalar, AB fonlarından birlikte istifade edecek ve her yıl haziran ayında 2 günlük bir festival düzenleyecekler.

İha
00:00 - 5/08/2008 Salı
Güncelleme: 16:23 - 5/08/2008 Salı
Yeni Şafak
Kuşadası ile Sisam turizmde ortak oldu
Kuşadası ile Sisam turizmde ortak oldu

Kuşadası Ticaret Odası ile Yunanistan'ın Sisam Adası'nın Ticaret Odası turizm alanında örnek bir işbirliğine imza attı. Kuşadası'na resmi bir ziyarette bulunan Sisam adası Ticaret Odası ile Kuşadası Ticaret Odası başkan ve yönetim kurulları arasında yapılan görüşmeler sonucu, Kuşadası ile Sisam adasının yurt dışında birlikte tanıtılması kararı alındı. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile yönetim kurulu üyelerinin önceki ay Yunanistan'ın Sisam adasına yaptığı ziyarete karşılık, Sisam Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Papatheofanous Themistoklis, Başkan Yardımcısı Aggelis Nikoaos, Ekonomi Danışmanı Roumeliotis Ioannis ve Yönetici Sekreteri Loukadakis Ioannis'tan oluşan Sisam Ticaret Odası heyeti önceki gün Kuşadası'na gelmişti.


Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Sisam Ticaret Odası heyeti ile Kuşadası Ticaret Odası heyeti arasında ilişkilerin geliştirilmesi için yapılan toplantılardan özellikle turizm ve ticaret alanında ilişkilerin geliştirilmesi yönünde önemli kararlar çıktı.Kuşadası ile Sisam adasının yurt dışındaki uluslar arası fuarlarda birlikte tanıtılma kararının da alındığı toplantı sonunda Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve Sisam Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Papatheofanous Themistoklis tarafından imza altına alınan ortak bildiri yayınlandı.


AB FONLARINDA BİRLİKTE YARARLANACAKLAR

Kuşadası ile Sisam adası arasında iki odanın işbirliğiyle ticaretin gelişmesine yönelik alınan kararlar şöyle:"Kuşadası ve Sisam Ticaret Odaları arasında karşılıklı talepleri bildirilecek herkes kendi bölgesi olmak üzere arz talep envanterlerini, satılacak ve satın alınacak mallar listelerini bildirecek. Her iki tarafın beraber pazarlanması için tanıtım programları ve karşılıklı paket turlar hazırlanacak. Ortak uluslararası turizm fuarlarına gitmek için hedef kitleler beraber oluşturulacak ve tanıtım materyelleri hazırlanacak ve ortak broşür yapılarak her iki odanın internet sayfalarında ortak tanıtım aktivitelerinin yer alması sağlanacak. AB fonlarından beraber çalışılarak yararlanılmasına özellikle Interreg 4 A 2009 ve Eurochambres'in açtığı proje bazlı fonlardan proje için işbirliği yapılacak Dostluk festivalinin gerekli izinler alınarak karşılıklı olarak devam etmesine her yıl Haziran ayı içinde belirlenecek bir günde 1 gün Kuşadası 1 gün Sisam'da yapılarak festivalin toplam 2 gün uygulanması yönünde çalışma yapılacak"


Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası ile Sisam'ın fuarlarda birlikte tanıtılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, "Önümüzdeki yıldan itibaren yurt dışı fuarlarda Kuşadası ile Sisam adasının birlikte tanıtılması için bir dizi çalışmalar yapacağız. Beraber tanıtım afişleri hazırlayacağız, iki şehrin beraber pazarlanmasına yönelik girişimlerde bulunacağız. Bu girişim, Ege'nin iki yakasının turizmde birlikte hareket etmesiyle, turizm sektöründe uluslar arası arenada da bir ilke imza atmış olacağız " diye konuştu.

16 yıl önce