|

Özel Kuvvetler komutanı sınırda

Suriye sınırında yaşanan askeri hareketliliğin ardından Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı bölgeye gitti. Aksakallı Suriye sınırında incelemelerde bulundu. Ankara’dan gönderilen füze bataryaları ise Kilis’e konuşlandırıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 6/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:15 - 5/07/2015 Pazar
Yeni Şafak

Sınırda yaklaşık bir aydır devam askeri hareketlilik dün üst seviyeye çıktı. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin ziyaretinin ardından Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı bölgeye geldi. Aksakallı, beraberindeki askeri heyet, ilk olarak 2. Hudut Tabur Komutanlığı Astsubay Zafer Yılmaz Kışlası'nı ziyaret etti. Sınırdaki son gelişmeler ve alınan tedbirlerle ilgili brifing alan Aksakallı, daha sonra Öncüpınar Gümrük Kapısı'na geçti.


BİRLİKLERİ ZİYARET ETTİ

Öncü Hudut Karakoluna giden Aksakallı, Suriye sınır hattındaki birlikleri de ziyaret ederek askerlerle bir süre görüşüp fikir alışverişinde bulundu. Buradan Elbeyli ilçesine bağlı Ardıçlı Hudut Karakoluna geçen Tümgeneral Aksakallı, Suriye sınırının sıfır noktasına konuşlu bulunan askeri birlikleri ziyaret edip komutanlarla bir süre görüştükten sonra sınırdan ayrıldı. Tümgeneral Zekai Aksakallı'ya Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tümgeneral Cemalettin Doğan da eşlik etti.


FÜZE BATARYALARI AKTİF

Bölgeye askeri sevkiyatlar dün de devam etti. Ankara Polatlı Top ve Füze Okulu'ndan Suriye sınırındaki Kilis'e gönderilen top ve füze bataryalarının namluları Suriye'ye çevrildi. Önceki gün sivil plakalı TIR'ların üzerine konulan top ve füze bataryaları ile personel ve mühimmatlar Kilis'in Elbeyli ilçesi ile Öncüpınar Hudut Bölük Komutanlığı'na getirilmişti. Bataryalar, aktif hale getirilerek, namluları Suriye'ye çevrildi. Daha öncede kritik yerlere füze ve topçu bataryalarının yerleştirildiği öğrenildi. Diğer yandan Akçakale ilçesinde plakasız bir kamyonda yapılan aramada 10 bin fünye ile 290 kilometre uzunluğunda fitil gele geçirildi.




#Kilis
#Suriye
#Suriye sınırı
#Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı
9 yıl önce