|

Yücel Yılmaz mı Ahmet Akın mı kazandı oy oranı oy sayısı kaç? Balıkesir'de Kim önde? Canlı oy oranları

Seçim sonuçları 2024 ile Balıkesir’i 5 yıl yönetecek belediye başkanı netleşiyor. Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir adayı Yücel Yılmaz ile CHP adayı Ahmet Akın Balıkesir belediyesi için yarışıyor. 2024 Balıkesir seçim sonuçları, Yücel Yılmaz, Ahmet Akın oy sayısı, oy oranı, hangi aday önde? sorusu seçmenler tarafından merak konusu. Peki Balıkesir’i Yücel Yılmaz mı, Ahmet Akın mı kazandı, aldıkları oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte 2024 Balıkesir seçim sonuçları canlı oy oranları.

16:42 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 09:39 - 29/03/2024 Cuma
Yeni Şafak
Balıkesir Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Balıkesir Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
2024 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, Türkiye genelindeki yerel seçimlerin bir parçası olarak 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Bu seçimler, Balıkesir de dahil olmak üzere Türkiye'nin 81 ilindeki belediye başkanlıkları, belediye meclisi üyelikleri ve mahalle muhtarlıkları için yapıldı. Balıkesir
na göre Balıkesir için yarış, Cumhur İttifakı AK Parti adayı Yücel Yılmaz ile CHP adayı Ahmet Akın arasında geçti. Peki Yücel Yılmaz mı, Ahmet Akın mı kazandı oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte canlı oy oranları: 2024 Balıkesir seçim sonuçları.

Yücel Yılmaz mı Ahmet Akın mı kazandı? 2024 Balıkesir seçim sonuçları

31 Mart Balıkesir yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Yücel Yılmaz ve Ahmet Akın’ın Balıkesir’de ilçe ilçe aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Yücel Yılmaz ve Ahmet Akın 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Yücel Yılmaz - Ahmet Akın yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti'nin adayı Yücel Yılmaz ve CHP'nin adayı Ahmet Akın aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

Balıkesir Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  • Hür Dava Partisi Abdulhalim Koç - (Balıkesir)
  • Emek Partisi Abdullah Levent Tüzel - (Balıkesir)
  • Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Akın - (Balıkesir)
  • Bağımsız Türkiye Partisi Arif Deniz - (Balıkesir)
  • Demokratik Sol Parti Ejder Onursal - (Balıkesir)
  • Vatan Partisi Emre Albayrak - (Balıkesir)
  • Millet Partisi Eyüp Baş - (Balıkesir)
  • Türkiye Komünist Hareketi Gizem Kurtyiğit - (Balıkesir)
  • Memleket Partisi Mahir Bakan - (Balıkesir)
  • Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Mehmet Rauf Kocaman - (Balıkesir)
  • Hak ve Özgürlükler Partisi Mehmet Salih Dindarik - (Balıkesir)
  • Zafer Partisi Mutlu Aksoy - (Balıkesir)
  • Anadolu Birliği Partisi Ömür Yar - (Balıkesir)
  • Milli Yol Partisi Onur Yıldız - (Balıkesir)
  • Bağımsız Adaylar Ramazan Şakşak - (Balıkesir)
  • Bağımsız Adaylar Şeref Kafa - (Balıkesir)
  • Yeniden Refah Partisi Tanju Akçe - (Balıkesir)
  • Türkiye Komünist Partisi Tuğhan Çağlayan - (Balıkesir)
  • İYİ Parti Turhan Çömez - (Balıkesir)
  • Adalet ve Kalkınma Partisi Yücel Yılmaz - (Balıkesir)

Yücel Yılmaz kimdir?

Yücel Yılmaz, Almanya’nın Bottrop kentinde 1975 yılında doğduktan sonra küçük yaşlarda ailesiyle memleketi Balıkesir’e yerleşti. Lise eğitimini Balıkesir’de, lisans eğitimini Eskişehir’de, yüksek lisansını İzmir Demokrasi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İktisat ve Ticaret Politikası alanında tamamladı. Askerliğini Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde asteğmen olarak yaptı.

Yabancı dil okullarının kurucusu olan, bazı okullarda İngilizce öğretmenliği yapan Yılmaz, Balıkesir Ticaret Odasında 2 dönem meclis üyeliği, bir dönem meclis başkanlığı görevinde bulundu.

AK Parti’nin adayı Yücel Yılmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinde merkez Karesi ilçe Belediyesi, 31 Mart 2019’te ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) 2022-2026 dönemi Başkan Yardımcılığı ve Gelecek Paktı - Yönetimin Geleceği Elçiliği görevi ile Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini sürdürüyor. Yücel Yılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ahmet Akın kimdir?

Ahmet Akın, Balıkesir’in Gönen ilçesinde 1973 yılında doğdu. Bahçeşehir Üniversitesinde siyaset, İngiltere'de dil eğitimi aldı. Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkilerde yüksek lisans yaptı.

Enerji alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarında genel müdür, uluslararası alanda faaliyet gösteren bazı holdinglerde üst yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüttü.

CHP’nin adayı Ahmet Akın, 25, 26 ve 27. dönem Balıkesir Milletvekilliği yaptı. TBMM’de Dışişleri Komisyonu ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Sanayi, Ticaret, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyekilerinde bulundu.

2016-2020 yıllarında CHP Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yaptıktan sonra CHP 37. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi Üyeliğine seçilerek, önce Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, sonra da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Akın, evli ve 2 çocuk babasıdır.

#Balıkesir seçim sonuçları
#Balıkesir seçim seçim sonucu
#Balıkesir seçim sonuçları 2024
#Balıkesir oy oranı
#Balıkesir yerel seçim sonucu
1 ay önce